Начало Карате Файтърс-НСА ще участва с 50 каратеки на Държавното първенство по шотокан

Файтърс-НСА ще участва с 50 каратеки на Държавното първенство по шотокан

Файтърс-НСА ще участва с 50 каратеки на Държавното първенство по шотокан
0

С внушителна група от състезатели спортен клуб „Файтърс-НСА“ ще участва в предстоящото Държавно първенство по шотокан карате-до. Надпреварата предстой този уикенд в столичната зала „Асикс Арена“ (26-27 септември), като публика няма да бъде допускана.

От столичния клуб „Файтърс-НСА“ са дали заявка за над 50 каратеки в отделните възрастови групи. В събота е надпреварата при подрастващите (12-13 г., 14-15 г., 16-21 г.), както и отборно кати, а в неделя ще бъдат определени новите шампиони при мъжете и жените.

За „Файтърс-НСА“, който са водени от старши-треньора Радослав Пенов, това ще бъде второ участие в голямо първенство в рамките на месеца. Само преди 2 седмици (12-13.09) тимът се бори за медалите и на националното първенство в олимпийското карате (WKF). Равноместката от участието е 22 медала от 33 състезатели. „Файтърс-НСА“ стигна до две шампионски титли, 7 сребърни отличия и 13 бронза.

„Не съм доволен от представянето на нашите състезатели на първата за годината проверка, но се получи добро състезание с голяма конкуренция от над 400 състезатели и над 25 клуба – коментира пред Boec.BG председателят и треньор на клуба Радослав Пенов. – Мисля, че на следващото ни състезание ще бъдем в по-добра форма. Всички в клуба се радват, че в тази сложна ситуация все пак се провеждат някакви състезания.“

Състезателите на „Файтърс-НСА“ наскоро се завърнаха от втория си подготвителен лагер, този път с националния отбор по шотокан карате-до, който се проведе в Банско.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.