Начало ММА Александра Тончева: Горда съм, че съм първата българка в Белатор

Александра Тончева: Горда съм, че съм първата българка в Белатор

Александра Тончева: Горда съм, че съм първата българка в Белатор
0

Тази събота Белатор се завръща в Европа след близо 6-месечно прекъсване заради коронавирус пандемията.

Събитието Белатор Милано обаче, ще бъде доста по специално за българските фенове на бойните изкуства, защото за пръв път в историята на организацията участие в галата ще вземе българка.

Александра Тончева от варненския клуб „Десант“ ще направи своя дебют в прословутата верига за смесени бойни изкуства. Първата ѝ съперничка ще бъде италианката Киара Пенко, а двубоят ще бъде в категория „сламка“.

Европейската шампионка за аматьори от 2015 г. ще премери сили с Пенко, като двубоят ѝ ще бъде част от подгряващата карта на събитието и ще може да се наблюдава в YouTube канала на Белатор.

Готова ли е за мечтания дебют, каква стратегия са измислили с треньора ѝ Николай Добруджански и отразила ли ѝ се е карантината през последните месеци, четете долу:

Александра, привет. Събота ще влезеш в историята, превръщайки се в първата българка, която ще се бие под знамето на Белатор. Какво означава това постижение за теб?

– Този факт ме кара да се гордея. Имам три златни медала в аматьорската си кариера и сега получавам огромен шанс да покажа на света, че българите сме изключително силни бойци.

Съперничката ти Киара Пенко е италианка, а домакинският фактор в бойните спортове е от голямо значение, дори сега, когато няма да има фенове. Имаш ли притеснения относно това?

– Не. Свикнала съм с това да се бия с бойци и да съм гост, така че не ми пука. Знам, че всички българи ще са зад мен и това ми е достатъчно.

Тя има четири победи и четирите чрез събмишън. Обръщаш ли внимание на тези неща и има ли значение нейните силни страни за това какво правиш ти в клетката?

– Разбира се. Тя е топ опонент. Освен че е добра в граплинга, има и отлични умения в стойка. Но аз вярвам в себе си и в уменията си на земята. И двете сме се готвили сериозно и в събота ще покажа какво мога.

Как протече подготовката ти за двубоя? Обърна ли повече внимание на определени аспекти от играта си?

– Стратегията ми за този мач е по-различна от предишните. Надявам се, че ще съумея да покажа върху какво сме работили с моя треньор Николай Добруджански. Лагерът го проведохме във Варна и мога да кажа, че се чувствам готова и уверена.

Всичко наред ли е с килограмите и с влизането в категория?

– Последната ми битка беше в кат. до 48 килограма, така че в този случай си ям каквото поискам. Всичките бойци ми завиждат. Вчера ядох торта и всички около мен ревнуваха. Гладна съм за екшън и нямам търпение за двубоя.

Как поддържаше форма през последните 6 месеца, в които залите бяха затворени и спарингите липсваха?

– Не беше лесно. Все пак съм и кондиционен треньор, така че се справих. Тренирах повече с пудовки и ластици и гледах да съм постоянно във форма. Веднага след като се завърнах към тренировки в БК „Десант“ започнахме сериозна подготовка. Знаех, че трябва да съм готова, ако ми се отворят възможности и ето ме сега в Белатор.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.