Начало Карате Над 350 заявки за Държавното първенство по шотокан карате-до

Над 350 заявки за Държавното първенство по шотокан карате-до

Над 350 заявки за Държавното първенство по шотокан карате-до
0

В столичната зала „Асикс Арена“ днес стартира Държавното първенство по шотокан карате-до. Надпреварата ще се проведе в събота и неделя без публика.

Над 350 състезатели от 28 клуба са подали заявки за участие. Възрастовите категории са 12-13 г., 14-15 г.  и над 16 години. Началото на срещите е 10:00 ч., като в двата дни ще има и надпревара отборно кати. Организаторите този път са променили леко програмата, за да не засичат отделните състезателите и да се спазва дистанция. За целта финалите във всяка категория ще се играят веднага след срещите, а не в по-късни часове.

„Този път направихме много компромиси, за да дадем шанс на максимално много каратисти да участват в първенството предвид сложната ситуацията със състезателния календар“, посочи пред Boec.BG Александър Славков, който е президент на Българска федерация шотокан карате-до.

Националният шампионат на България е едно от малкото първенства, които ще се проведат до края на 2020-та, след като по-рано стана ясно, че е отменено Европейското първенство в Ново место (Словения).

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.