Начало Карате „Карате Комбат“ предлага шестцифрен договор за златен медал в Токио

„Карате Комбат“ предлага шестцифрен договор за златен медал в Токио

„Карате Комбат“ предлага шестцифрен договор за златен медал в Токио
0

Спечелването на златен или какъвто и да е медал от Олимпийски игри е не само повод за национална гордост, но с него идват и определени финансови дивиденти. В зависимост от страната и нейните възможности, атлетите получават парично възнаграждение за положения нечовешки труд и място на почетната стълбичка.

В САЩ например, златото от Олимпийски игри се възнаграждава от държавната хазна с $37 500. Именно за това години наред големите боксьори, борци и джудисти използваха доброто си представяне на Игрите за трамплин към професионалния спорт. Било то бокс или смесени бойни изкуства.

Съвсем скоро и каратеките може да тръгнат по същия път, стига да спечелят първото място. Както знаете, древното бойно изкуство прави своя дебют на Летни олимпийски игри в Токио. Евентуален златен медал ще бъде не само исторически, но може и да отвори вратата към професионална кариера в САЩ.

Американкста верига „Карате Комбат“, която специализира във „Full Contact“ битките, предлага шестцифрен договор на всеки златен медалист от Игрите в Токио. Това заяви самият президент на компанията Адам Ковакс.

Представители на организацията наблюдават на живо дебютните карете битки в Страната на изгряващото слънце. Договор с веригата може да получат и сребърни и бронзови медалисти, както и каратеки, които са показали сериозни умения. Без значение от пола им.

Искаме елитните каратеки от Токио да не приключат своя път там„, споделя Ковакс.

За това им предлагаме тези професионални договори, които да ги отведат на следващото ниво в развитието им. Списъкът с боксьори, които стават професионалисти след Олимпийски игри е страшно дълъг. Каратистите не са имали тази възможност досега„, допълва президентът на организацията.