Начало Карате Каратистите са обединени повече от всякога преди Европейското

Каратистите са обединени повече от всякога преди Европейското

Каратистите са обединени повече от всякога преди Европейското
0

Проведе се официалната презентация на Европейското първенство по карате. Надпреварата започва след по-малко от 48 часа в Гуадалахара, Испания.

Това ще е 54-то първенство на Стария континент по карате за мъже и жени в категории кумите и ката.

С помощта на Световната Федерация по Карате организаторите демонстрираха гостоприемството си от самото начало. Всички се обединиха в една идея – за бъдещето на каратето. В такъв дух ще се проведе и шампионатът, който се явява първи голям форум след скандалното премахване на дисциплината от Олимпийските игри в Париж 2024.

„Най-добрите европейски каратеки вече идват в Гуадалахара. Също така – 51 от 53-те федерации ще бъдат представени на форума. Малко са спортовете, които могат да се похвалят с подобна сплотеност“, похвали се президентът на WKF и EKF Антонио Еспинос.

Петима българи заминават за Испания. В националния отбор са включени Кристина Свиленова, Ивет Горанова, Александра Стублева, Васил Ривов и Стефан Петков.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.