Начало Карате Министър Кралев поздрави Ивет Горанова за медала

Министър Кралев поздрави Ивет Горанова за медала

Министър Кралев поздрави Ивет Горанова за медала
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев похвали българската каратистка в категория до 55 килограма – Ивет Горанова. Националната състезателка спечели исторически бронзов медал за България от Европейското първенство в Испания.

Ето какво написа Кралев в социалните мрежи:

„Нов голям успех за каратистката Ивет Горанова! Българката победи световната номер 1 в категория до 55 килограма Анжелика Терлюга и спечели бронзов медал от европейското първенство по олимпийско карате, което се провежда в Гуадалахара (Испания). Горанова за втори път победи украинската състезателка, с която се справи и на Световното през 2018 година, когато спечели исторически първи медал за България от такъв форум.

Ивет Горанова е първата жена в историята на българското олимпийско карате с медал от Европейско първенство и едва вторият състезател след Борислав Иванов, който има четири бронзови отличия.

Убеден съм, че на Ивет прадстои бляскаво спортно бъдеще и тепърва ще ни радва с успехите си!“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.