Начало Карате Над 300 каратисти участват в 10-ия международен турнир за купа „Шумен“

Над 300 каратисти участват в 10-ия международен турнир за купа „Шумен“

Над 300 каратисти участват в 10-ия международен турнир за купа „Шумен“
0

10-ят юбилеен международен турнир по карате киокушин събира утре в Шумен над 300 състезатели от България, Сърбия, Беларус и Гърция..

На три татамита в зала „Арена Шумен“ ще се представят каратисти от 6 г. до 50 г., като за четвърти пореден път ще се проведе и състезание за ветерани. 10-ят рожден ден на  надпреварата ще бъде уважен от световния и европейски шампион, и национален селекционер Захари Дамянов, Станислава Бойчева – треньор на националния отбор за жени, селекционерът на юношеските ни национали Живко Андреев, световната шампионка Александра Маринова, членът на Управителния съвет на Българска карате киокушин федерация Николай Рачев, представители на институции от Шумен.

Стартът на спарингите ще бъде даден в 11,30 часа. Награждаването на призьорите е насрочено за 18,00 часа.

Организаторите и домакините на турнира СК „Киокушин“ ще участват в надпреварата с 15 състезатели във всички възрастови групи, съобщи семпай Станислав Димитров. „Част от каратистите ни участваха в организацията на турнира, а и се подготвят за двете големи първенства – световно и европейско, които ще се проведат във Варна в началото на декември“, уточни Станислав Димитров. В морската ни столица Шумен ще бъде представен от Димитър Димитров, който ще играе на европейското първенство и от Атанас Георгиев, Стефан Кесаровски, Виолета Недялкова, Пламен Пенев, Никола Карастоянов и Виктор Колев, които ще се представят на световния форум при децата и юношите.

Турнирът по карате за купа „Шумен“ се организира от СК „Киокушин“, Българската карате киокушин федерация, със съдействието на община Шумен. Входът за битките в „Арена Шумен“ е безплатен.