Начало Статии Петъчни прогнози: Ще възкръсне ли Корейското зомби?

Петъчни прогнози: Ще възкръсне ли Корейското зомби?

Петъчни прогнози: Ще възкръсне ли Корейското зомби?
0

UFC Fight Night: Denver може и да ни представи двубой, който да бъде достоен за „Битка на годината“.

Файт-картата на събитието изобилства от таланти. Бойци като Доналд Серони и Чен Сун Джунг гарантират истинско зрелище за феновете на ММА – Доналд Серони стана любимец на ММА запалянковците по света с невероятните си кикбокс и граплинг умения, и с готовността си да се изправи срещу всеки, по всяко време. Кореецът Джунг е печелил мачове с невероятни техники и се е връщал в срещите си по начини, които биха пасвали идеално за сценарий на Холивудски екшън.

Срещу тях се изправят корави съперници, които могат да им развалят плановете за вечерта. Майк Пери набира все по-голяма популярност с агресивния си стил в Октагона, а Яир Родригез, който зае мястото на Франки Едгар в последния момент, може и да представлява висока летва (Родригез е 1,80cm.) за „зомбито“ с неговите въртящи се кикове и дълги прави удари с ръце.

Ето и прогнозите на Boec.BG за предстоящото събитие на UFC в Денвър, Колорадо:

Чен Сун Джунг срещу Яир Родригез – победа за Корейското зомби с ТКО/Отказване;коефициент ~ 2.50

Чен Сун Джунг винаги предлага нещо ново на феновете. Боецът е изключително атрактивен и представлява заплаха в партер и стойка за всички в категорията. Кореецът се е бил срещу най-добрите „перца“ на UFC, Родригез също. Мексиканецът е вторият най-висок боец в категорията, след Забит Магомедшарипов, но дължината на разтега му няма да е от голямо значение, ако двубоят продължи до шампионските рундове – „зомбито“ има неизчерпаем резерв от сили и може да приключва срещите си от всякакви ситуации.

Доналд Серони срещу Майк Пери – победа за Пери с ТКО/Отказване; коефициент ~ 1.83

Може би най-непредвидимият двубой за вечерта. Двамата обичат да оставят всички предварителни стратегии настрани и да се впускат в хаотична битка. „Каубоя“ доминира с изключителния си кикбокс, но е изпитвал затруднения срещу бойци с добро движение от краката и силни ръце. „Платинения“ е на гребена на вълната и изглежда все по-добър с всеки изминал мач.

Ракел Пенингтън срещу Джърмейн де Рандами – Победа за Пенингтън с Решение; коефициент ~ 3.25

Де Рандами е опасен, висок страйкър, но Пенингтън е била „в дълбоки води“ с едни от най-добрите в женския ММА. Липсата на опит в граплинга де Рандами може и да е ключов фактор в този двубой. Ако Пенингтън се възползва от това слабо място, ще успее да доминира с „ground-and-pound“ през всички три рунда.

Мaйк Тризано срещу Луис Пена – Победа за Пена с ТКО/Отказване; коефициент ~ 2.20

Тризано и Пена имат лична история от по-рано тази година. Двамата участваха в един и същ сезон на The Ultimate Fighter. Пена беше фаворит за победител на сезона, но отпадна в полуфиналите на шоуто, а Тризано спечели надпреварата по-късно през годината. Специалистите смятат, че двубой между двамата ще определи кой е истинският Ultimate Fighter.

 

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".