Начало Карате Награждават основоположници на карате в България по случай юбилей

Награждават основоположници на карате в България по случай юбилей

Награждават основоположници на карате в България по случай юбилей
0

Българска Национална Федерация по Карате чества юбилей днес. Навършват се точно 30 години от основаването ѝ, а поводът ще бъде отбелязан със специално тържество.

Честванията ще започнат с Държавното първенство по олимпийско карате, което ще се проведе този уикенд (9-ти и 10-ти април) в столичната зала „Асикс Арена“.

Официалното откриване на събитието ще бъде в събота от 14:00 часа. По време на него ще бъдат връчени почетни плакети за цялостен принос на 14 отличили се основоположници на традициите на карате спорта в България. Официален гост на церемонията ще бъде олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, която ще връчи почетните плакети.

Българска Национална Федерация Карате е създадена през 1992 год. Тя е член на WKF, EKF, KFB и обединява признатите от Световната Карате Федерация стилове Вадо рю, Годжу рю, Шито рю и Шотокан. В БНФК членуват 89 клуба и това я прави една от най-големите по численост в нашата страна. Общият брой на занимаващите се с карате в България е над 15 000 човека.