Начало Карате Най-младият шотокан карате клуб с шампионски заявки за държавното

Най-младият шотокан карате клуб с шампионски заявки за държавното

Най-младият шотокан карате клуб с шампионски заявки за държавното
0

Спортен клуб „Сила“ е сред най-младите карате клубове у нас. Първите си стъпки направи едва преди година, а днес се радва на нова, по-голяма и модерна зала. Новото помещение за тренировки се намира в Зимния дворец в София и предлага двойно по-голяма площ от старата зала, която в последните месеци често се оказваше тясна да приеме всички желаещи.

„Клубът постепенно се разраства и имахме нужда от по-голяма зала. Предишната ни беше много симпатична, но вече ни беше тясна“, казва Силвестър Гьолски – основател и главен треньор на СК „Сила“. Той е носител на световна и европейска титла по шотокан карате-до за 2019-та година, в която реши да сложи край на успешната си състезателна кариера и да се насочи към треньорската дейност. Сега той работи освен със състезатели, така и с детски групи.

В момента в клуб „Сила“ тече трескава подготовка за предстоящото Държавно първенство по шотокан карате-до.

„Моята заявка винаги е била първото място. Стремим се към върха, а аз се стремя да направя един от най-добрите карате клубове в България“, посочва целите си младият треньор.

Състезателите, които ще представят клуба при мъжете и жените са Александър Христов, Живко Валеров, Петър Петров, Пламен Мошеков, а при дамите – Габриела Димитрова, която наскоро завоюва злато от Републиканското първенство за служители на Министерство на вътрешните работи.

„На първо място, представляваме нашия треньор. Трябва да се представим на ниво – както за него, така и за клуба и за самите нас. Да изградим едно добро име, с което да печелим медали и нови състезатели за клуба. Да се развиваме и да оставим името си в историята“, посочва талантливата състезателка Габриела Димитрова.

Нейният съотборник Александър Христов добавя: „Ще се постараем да станем първи. Положили сме много усилия през тази година. В момента сме в топ форма. Ще дадем всичко от себе си, пък каквото стане.“

Предстоящото Национално първенство по шотокан е за състезатели над 12-годишна възраст. Клуб „Сила“ ще има четирима участници при подрастващите. Те се подготвят във филиала на клуба в Хасково под ръководството на треньора Станчо Станчев.

„Те направиха едно предварително състезание като част от подготовката. Вярвам в техните възможности и че ще се справят“, посочва Станчо Станчев.

Един от обещаващите млади таланти на клуба – 12-годишният Ерен Ахмед, ще се участва в първото си състезание в по-горната възрастова група. Той е кратък и категоричен: „Абсолютно спокоен съм и смятам, че ще ги разбием“.

15-то Национално първенство по шотокан карате-до ще се проведе на 26-ти и 27-ми септември в зала „Асикс Арена“ в София без публика.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.