Начало Карате Наш боен клуб патентова емблемата си

Наш боен клуб патентова емблемата си

Наш боен клуб патентова емблемата си
0

Спортен клуб „Файтърс НСА“ официално патентова емблемата си в Патентното ведомство на България.

Това е може би първият карате клуб, който патентова своята емблема. Честито на всички от „Файтърс НСА“, каза президентът на  клуба Радослав Пенов.

Boec.BG потърси за интервю Пенов, който е ,,Най-добър треньор за 2019 г.“ на Националната асоциация на бойните спортове и на Национална спортна академия „Васил Левски“.

-Г-н Пенов, как се зароди идеята да патентовате на емблемата?

Идеята дойде, когато направихме Интерактивния наръчник по шотокан карате и сложихме еблемата на клуба като воден знак на всяко видео. Решихме да направим всичко, както трябва и така стигнахме дотук.

-Сега, когато вече имате патент, какво означава той за клуба?

„Файтърс НСА“ вече десет години е един от най-големите карате клубове в България и водещ фактор. Патентоването на емблемата и запазването на маркарката „Файтърс НСА“ мисля, че е логично. За всички от преминали през този клуб означава много. Важно е нещо, за което си дал години труд като състезател, да бъде патентовано и узаконено.

-Какво престои за клуба?

Летен лагер за десета поредна година, след което участие в националното първенство през месец септември и Световно първенство през октомври. Разбира се, ако не дойде втора вълна на вируса.

-Какви са отзивите за Интерактивния наръчник, месец след неговото представяне?

Отзивите са много добри. От много клубове се обадиха със страхотни отзиви. Много им е харесал и на треньори, и на трениращите. Всички очакват и останалите части, но те все още не са готови. Много от треньорите казаха, че такова нещо не е правено и е имало нужда от точно такъв тип помагало.

-След учебника и емблемата какво друго предстои?

Предстои и английската версия на Интерактивния наръчник да бъде издадена и мислим за създаването на следващ такъв учебник за следващата степен в шотокан карате, а защо не и такъв и в карате киокушин.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.