Начало Карате Русенският спортен карате клуб Юнак получи дарение

Русенският спортен карате клуб Юнак получи дарение

Русенският спортен карате клуб Юнак получи дарение
0

Русенският спортен карате клуб „Юнак“ получи дарение за своите състезатели от Сдружение „Арената“, чийто управител е Атанас Бойков. Инициативата стана възможна и с подкрепата на бившия заместник областен управител и парламентарен секретар на Министерството на транспорта и съобщенията Синан Хебибов.

Безкрайно съм благодарен на хората от „Арената“, защото те показват, че с постоянство и безкористност всичко може да се постигне. Надявам се, че техният пример ще бъде последван“, каза Хебибов. Той разговаря и с част от децата, които проведоха първата си тренировка за годината и им пожела здраве, както и да не се отказват от мечтите си. „Спортът ви прави лидери и победители в живота. Знам, че можете да се справите с всяко предизвикателство. Давайте смело напред и не се страхувайте от непознатото“, каза на децата Хебибов, предава Arenamedia.

Спортистите получиха по 29 броя протектора за крака и ръце на обща стойност малко над 1000 лева. Средствата са осигурени изцяло от Сдружение „Арената“. Децата, трениращи под шапката на „Юнак“, участват непрекъснато в състезания, като сред най-големите отличия за клуба е бронзовият медал на Петя Стоянова на световното първенство за юноши през миналата година. Нейн треньор и управител на клуба е Георги Иванов. В клуба тренират около 30 деца на възраст от 5 до 15 години. Тренировки се провеждат и за хора над 18-годишна възраст, като към момента от тази възможност се възползват близо 20 човека. Основната дейност на клуба е съсредоточена в т.нар. киокушин карате.

Сдружение „Арената“ е и организатор на нашумялото през последните две години едноименно състезание, на което хора от всякаква възраст, любители на спорта, можеха да изпитат уменията си за издръжливост, ловкост, точност и баланс. През 2020-а надпреварата привлече 21 души от всички краища на страната, а през 2021-а 24. Най-младият участник бе едва на 17, а най-възрастният на над 50. И при двете състезания специални гости са били любими риалити герои от „Фермата“ и „Игри на волята“ и с тяхна помощ и тази на спонсорите бяха събрани средствата.