Начало Карате СК „Цанев“ отново е шампион на България в олимпийското карате

СК „Цанев“ отново е шампион на България в олимпийското карате

СК „Цанев“ отново е шампион на България в олимпийското карате
0

И тази година нямаше изненада в отборната титла и топ 3 от Държавното първенство в олимпийското карате. Надпреварата, която бе за всички възрасти в дисциплината ката и кумите, се проведе в столичната зала „Асикс Арена“ през уикенда (9-10 април).

Спортен клуб „Цанев“ ликува с купата за 12-та поредна година. Тимът завоюва 54 медала в различните категории и години – 27 златни, 10 сребърни и 17 бронзови отличия.

На второ място отново остана „Шурикен“ с 46 медала, които са с един повече от миналата година. Тимът спечели 14 първи, 19 втори и 13 трети места. А бронза в отборното класиране пак заслужи клуб „Самурай“ с 34 медалисти – 11 златни, 7 сребърни и 17 бронзови.

Държавното първенство се проведе с участието на 600 състезатели от 32 клуба в страната. То мина и под знака на 30-годишния юбилей на Българска национална федерация Карате (БНФК).

Честванията се случиха по време на официалното откриване на шампионата. По време на него бяха връчени почетни плакети за цялостен принос на 14 отличили се основоположници на традициите на карате спорта в България. Те бяха раздавани лично от олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. Специално внимание за заслуги бе отдадено на Ангел Константинов, Петър Василев, Димитър Димитров, Спас Спасов, Петрозар Шолев, Васил Николов, Александър Тодоров, д-р Васил Величков, Васил Манолов, Стефан Читаков, Ванчо Опров, Малин Малинов, Георги Пайтов, Цончо Колев и посмъртно Евгени Щерев.

Репортаж от събитието ще може да гледате в предаването за бойни спортове и изкуства „BOEC.BG“ тази неделя, 17-ти април, от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.