Начало Карате „Спартак 14“ изпраща 17 състезатели на Европейското по шотокан карате-до

„Спартак 14“ изпраща 17 състезатели на Европейското по шотокан карате-до

„Спартак 14“ изпраща 17 състезатели на Европейското по шотокан карате-до
0

Плевенският клуб Спартак 14 изпраща 17 състезатели на Европейския шампионат по шотокан карате-до, което ще се проведе в италианския град Линяно Сабиадоро. Това съобщи за БТА сенсей Милена Кирниколова, треньор в клуба.

В първенството, което ще се състои от 31 март до 2 април, ще участват състезатели от 32 държави, сред които Германия, Швейцария, Ирландия, Англия, Полша, Украйна, Молдова, Литва, Словения, редица балкански държави и домакините от Италия, посочи тя. 

Организацията, която стои зад провеждането на европейските и световни първенства по шотокан, е SKNUD – Шотокан карате-до на обединените нации, добави Кирниколова. В България лицензираната федерация е БФШК – Българска федерация шотокан карате-до. 

При провеждането на първенството международната организация е включила в програмата си и Европейска купа, която включва състезатели без предварителна селекция, защото са от по-ниски нива по кю-дан системата в шотокан, т.е. от жълт до син пояс, каза още Кирниколова.

От плевенския клуб 14 състезатели от всички възрастови групи ще премерят сили със своите противници в различните дисциплини на европейското първенство, а трима ще участват в Европейската купа. Плевенската група ще бъде водена от другия треньор в клуба Бетина Кисьова. 

Всичко необходимо сме направили за добрата подготовка – селекция, лагери, приятелски срещи, турнири. Както всеки път и сега тръгваме с надежда за много успехи. Силно вярвам в духа на състезателите ни и съм сигурна, че няма да има нито една точка в срещите им без сериозна борба„, категорична е сенсей Милена Кирниколова.