Начало Кикбокс и муай тай Андрей Чехонин прибави още една титла в кикбокса (ВИДЕО)

Андрей Чехонин прибави още една титла в кикбокса (ВИДЕО)

Андрей Чехонин прибави още една титла в кикбокса (ВИДЕО)
0

Нов триумф за Андрей Чехонин само месец, след като завоюва Световния пояс на WAKO Pro в стил „лоу кик“ и категория до 85.1 кг по време на бойната гала SENSHI 5 във Варна.  Руският боец прибави още една титла към визитката си, след като спечели нов кикбокс турнира за професионалисти „Fair Fight“, който се проведе в събота в Екатерининбург, Русия.

Чехонин, който е и четирикратен шампион на Русия по кикбокс и двукратен победител в турнира „Битката на шампионите“, елиминира двама свои сънародници в средната категория. Форматът на надпреварата включваше четири бойци, полуфинали и финал в различни теглови категории.

При 84-килограмовите Чехонин се изправи първо срещу Владимир Дегтярев и спечели с единодушно съдийско решение. Неговият с 3 сантиметра по-висок опонент на няколко пъти опита да хитрува с прилагане на некоректни клинчове, но съдията се намесваше и дори го предупреди официално. 31-годишният руски боец бе категоричен с отличната си игра с лявата ръката и с лоу киковете.

Видео от цялата битка:

Във финала Чехонин излезе на ринга срещу далеч по-младият Гаджи Меджидов. 23-годишният му противник бе и с 10-сантиметра по-висок. Меджидов тръгна по-агресивно, но по-опитният Чехонин успяваше добре да го блокира. Използвайки ръста си, Гаджи заложи на хай кикове, но Чехонин го блокираше с ръка. В края на първия рунд младокът дори бе пратен в нокдаун след една контра на Чехонин с мощно дясно кроше.

Гаджи смени тактиката и тръгна на удари от близка дистанция във втория рунд, а Андрей го тормозеше с отличните си лоу кикове. Усещайки, че губи по точки младият кикбоксьор опита да бъде още по-агресивен в последната част, но така само се отваряше за ударите на Чехонин. Последният от своя страна започна да прилага доста успешно серия от ляв-десен. Накрая напълно заслужено ръката му бе вдигната с единодушно съдийско решение.

Така Андрей Чехонин стана първият шампион в средната категория на „Fair Fight“, а статистиката му при професионалистите вече 27-5-1.

Видео с финалната среща може да видите тук: