Начало Бокс Топ боксьор предупреди: Много колеги ще останат на улицата

Топ боксьор предупреди: Много колеги ще останат на улицата

Топ боксьор предупреди: Много колеги ще останат на улицата
0

Тежки дни за боксьорите от цял свят предрече ирландската боксова звезда Майкъл Конлан.

Роденият в Белфаст боксьор изрази опасенията си, че голяма част от не толкова известните боксьори ще останат без покрив на главата си заради тежката ситуация с отлагането на спортния събития заради коронавирус пандемията.

28-годишният ирландец трябваше да оглавява галавечер в Ню Йорк по случай деня на Свети Патрик, но организаторите бяха принудени да отложат събитието.

„Давах интервю за предстоящия мач, когато моя брат и мениджър ми каза, че отлагат двубоя“, заяви Конлан, който е претендент номер 1 за световната титла на Шакур Стивънсън в категория перо.

„Вече се бях подготвил психически, че може и да отменят галата, затова не ме удари толкова силно. А и има хора, които са в далеч по-тежко състояние.

„Мнозинството боксьори преживяват от чек до чек и ако не се бият нямат доходи. А това е много тежко. В момента никой не знае кога боксът отново ще се завърне и се опасявам, че доста момчета и момичета ще се превърнат в бездомници.

„Всички, които трябваше да участват на галата в Ню Йорк бяха тренирали с месеци, но в крайна сметка не получиха и стотинка. Това е истината в профсионалния бокс и доста боксвьори ще се окажат ан дъното заради коронавируса.

„Надявам се, че големите промоутъри ще помогнат по някакъв начин. Ще се радвам да видя и „Top Rank“ да подадат ръка. Не е задължително да е нкаква голям сума, но 2000$ месечно биха помогнали на адски много хора да не се озоват на улицата“, каза Конлан.

#ОтговорниВкъщи