Начало Senshi Атанас Божилов: Имах покана от Glory, но SENSHI си остава моята организация (ВИДЕО)

Атанас Божилов: Имах покана от Glory, но SENSHI си остава моята организация (ВИДЕО)

Атанас Божилов: Имах покана от Glory, но SENSHI си остава моята организация (ВИДЕО)
0

Атанас Божилов записа победа №18 в юбилейното 20-то издание на SENSHI през миналия уикенда, а веднага след успеха си над Джеймс Ламерие призна, че това е неговият дом на бойната сцена и дори е предпочел да остане тук, вместо да приеме предложението на Glory през миналата година, когато организацията организира първото си събитие в България.

SENSHI е моята верига. От Glory имах предложение миналата година. Не се получиха работите. Не съм им отказал, радвам се, че ме поканиха, но SENSHI е моята сцена. Вече 20 издания винаги ме канят. Организацията е невероятна и срещите стават на всеки по-високо и високо ниво“, каза „Наката“ пред Boec.

Божилов записа победа №18 на сцената на SENSHI

От известно време насам Божилов прави заявки за световната титла на 75 кг., след като през 2023 г. се окичи с европейския пояс. Планът е подобен мач да се състои в рамките на настоящата година, но все още нямаме официална информация кога и срещу кого би могъл да се състои подобен двубой. Хоризонтът все пак за Атанас е около септември, когато има шанс SENSHI да се завърне в София за откриването на обновената зала „Арена Армеец Универсиада“.

Божилов отново разкри и част от тайните за своето спортно дълголетие, след като наскоро навърши 38-годишна възраст, а вече имаме едно чисто ново младо поколение кикбоксьори, което търси своето място под слънцето.

Може би от 10 години не съм спирал. Почивам един-два дни. Всичко ми е по план – храна, сън, тренировки, почивка, възстановяване. Това е единственият начин. Аз вече не съм първа младост. Има доста млади състезатели, както виждате, на по 22-23-24 години. Аз вече съм на 38. Това ми е единственият шанс, за да мога да се запазя, защото, ако се получи някаква контузия и изляза 6-7 месеца извън строя, няма как да се върна вече на тези години. Затова гледам да се съхранявам постоянно, да тренирам, да спазвам някакъв режим, който може и да не е постоянен, но наблягам на него. Наблягам на хубавата храна, на хубавата почивка и тренировки постоянно“, сподели бургазлията.