Начало Senshi Атанас Божилов: Разчитам на разнообразни тренировки и спаринги

Атанас Божилов: Разчитам на разнообразни тренировки и спаринги

Атанас Божилов: Разчитам на разнообразни тренировки и спаринги
0

На 27 февруари Атанас Божилов излиза за защита на световната си титла на WAKO Pro в стил К-1 в категория до 71.8 кг. Това ще се случи по време на 7-мото издание на веригата SENSHI. Световният шампион по кикбокс за професионалисти и капитан на националния отбор на България даде интервю за сайта на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, което публикуваме без редакторска намеса.


-Здравей. Готов ли си за предизвикателния спортен календар 2021?

-Здравейте! Разбира се, готов съм, дори с нетърпение очаквам първото предизвикателство.

-Каква беше твоята роля като капитан на тима?

-Отборът е като семейство, споделяме общи трудности, радости и аз като по-опитен, а вече и на години по-голям, трябва да ги насочвам, мотивирам и подкрепям.

-Каква беше 2020 за Атанас Божилов? Стартира със спечелване на Златен пояс и продължи със защита на този златен пояс.. Как стигна до тези успехи?

-За всички ни 2020 г. беше трудна година, но въпреки перипетиите аз продължих подготовката си. Очаквах и други събития, които за жалост не се проведоха. С постоянство и желание успях да защитя Световната си титла.

-Разкажи ни малко повече за теб, кога започна да тренираш кикбокс, какво си спомняш от първото състезание и какви успехи имаш до момента?

-С кикбокс се занимавам от 17 години, като повечето от времето в тренировки беше любителски. Първото ми състезание беше в Пловдив, успях да откажа противника си във втория рунд и бях много горд от победата си. И сега вече мога да се похваля с много победи, много медали и купи, най-ценната ми от които е от победата ми над Макс Сподаренко и завоюването на Световната титла за професионалисти.

-Тренираш в Бургас, как ти протича подготовката?

-Тренирам ежедневно и двуразово. Разчитам на разнообразни тренировки и спаринги. Разбира се, спазвам хранителен режим.

-Как протича подготовката за международните състезания с националния треньор?

-В годината се провеждат два лагера за подготовка на националния отбор. Тренировките са двуразови и благодарение на съотборниците и треньорите успяваме да подобрим формата си и изчистим техниката.

-Няма как да не те попитам, мина ли през COVID-19 и какво мислиш за това?

– Да, преминах през вируса. За мое голямо щастие всичко беше леко. Но в никакъв случай не го подценявам, много мои близки тежко преминаха през заразата.

-Кои са най-големите предизвикателства за националния отбор според теб през настоящия сезон?

-Надявам се пандемията да премине и да се проведат предвидените състезания. Смятам, че най-голямото предизвикателство ще бъде Световното първенство на WAKO в Москва.

-А каква е твоята лична най-голяма цел за 2021-ва година що се отнася до международната кикбокс сцена?

-Предстои ми отново защита на световната титла през този месец на Професионалната гала вечер SENSHI срещу световен шампион от Сърбия. За сега това е основната ми цел.

-Като капитан на националния отбор по кикбокс, какво ще кажеш на момчетата и момичетата месец преди старта на състезателния сезон?

-Пожелавам им да бъдат мотивирани, да не спират с подготовката си, да бъдат здрави, да вярват в победата и най-вече в себе си.

 

Атанас Божилов е роден на 27 януари в Бургас. Състезава се за СК Fight Factory в морския град. Към момента има общо 30 победи, от които 3 с нокаут и 1 загуба в професионалните мачове.

През април 2019 бургазлията печели първата си престижна световна титла на WAKO PRO. Гала-вечерта беше второ издание от веригата SENSHI и се проведе в зала „Арена Армеец” в София, а двубоят на Божилов беше срещу най-добрия кикбоксьор на Беларус Макс Сподаренко. Тогава срещата се разигра в 5 пълни рунда. Българинът показа по-добра техника и заслужено грабва първата си световна титла, а поясът му бе връчен от настоящия национален селекционер Владимир Вълев-Питбула.

На SENSHI 5 във Варна Наката би с лекота португалеца Адолфо Барао. Така бургаският кикбоксьор за пръв път защити успешно световната си титла от WAKO PRO в стил К-1, категория до 71.8 кг.

По време на SENSHI 6 Атанас Божилов спечели и реванша срещу румънеца Алин Кимпан. Събитието се състоя през август 2020 в Летния театър в курорта Камчия край Варна.

Сред останалите постижения на Наско са първо място на световна купа WAKO 2017, вице-световен шампион на WAKO 2017, двукратен световен шампион при професионалистите, двукратен европейски вице-шампион на WAKO 2016, 2018.

Атанас Божилов е роден на 22 януари в Бургас. Състезава се за СК „Fight Factory“ в морския град. Към момента има общо 30 победи, от които 3 с нокаут и 1 загуба в професионалните мачове.

През април 2019 бургазлията печели първата си престижна световна титла на WAKO PRO. Гала-вечерта беше второ издание от веригата SENSHI и се проведе в зала „Арена Армеец” в София, а двубоят на Божилов беше срещу най-добрия кикбоксьор на Беларус Макс Сподаренко. Тогава срещата се разигра в 5 пълни рунда. Българинът показа по-добра техника и заслужено грабва първата си световна титла, а поясът му бе връчен от настоящия национален селекционер Владимир Вълев – Питбула.

На SENSHI 5 във Варна Наката би с лекота португалецът Адолфо Барао. Така бургаският кикбоксьор за пръв път защити успешно световната си титла от WAKO PRO в стил К-1, категория до 71.8 кг.

По време на SENSHI 6 Атанас Божилов спечели и реванша срещу румънеца Алин Кимпан. Събитието се състоя през август 2020 в Летния театър в курорта Камчия край Варна.

Сред останалите постижения на Наско са първо място на световна купа WAKO 2017, вице-световен шампион на WAKO 2017, двукратен световен шампион при професионалистите, двукратен европейски вице-шампион на WAKO 2016, 2018.