Начало Други Владимир Далаклиев: Остава ми само медал от Олимпийските игри

Владимир Далаклиев: Остава ми само медал от Олимпийските игри

Владимир Далаклиев: Остава ми само медал от Олимпийските игри
0

Един от най-реномираните ни таекуондисти Владимир Далаклиев коментира престоя си в Иран. Капитанът на националния ни отбор сподели впечатленията си от ползотворния лагер и не спести суперлативи към домакините.

„Олимпийските игри са единственият турнир в света, на който не съм спечелил медал и се надявам това да се промени“, Далаклиев сподели пред иранска медия.

„Имам възможността да тренирам с националния отбор на Иран. Всички тук са на страхотно ниво, вашата страна е една от световните сили в таекуондо. Нашите състезатели и вашите се познават от различни турнири. Имаме много какво да научим от вас.“

„Бяга много щастлив да дойда в Иран, защото до момента не бях разглеждал страната ви, впечатлен съм. Иракчаните са позитивни, честни и любезни. С Фарзад Золхадри – нашият старши треньор, сме като братя. Помагаме си постоянно“, признава Далаклиев.

Популярният таекуондист е решен да се върне с най-голямата награда от Токио 2021.

„Благодарение на него и на Федерацията по таекуондо съм тук в Иран и съм много благодарен за възможността. Надявам се лагерът да ми помогне по пътя към голямата ми мечта – злато от Олимпийските игри.“

„Като капитан на българския национален отбор целта ми е да поддържам бойния дух на съотборниците си. С идването на Золхадри всичко се промени в позитивен план, очакваме много успехи с него и Слави Бинев начело на федерацията занапред“, завърши Владимир Далаклиев.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.