Начало Кикбокс и муай тай Атанас Божилов отново сред спортните герои на Бургас за 2021-ва

Атанас Божилов отново сред спортните герои на Бургас за 2021-ва

Атанас Божилов отново сред спортните герои на Бургас за 2021-ва
0

Световният шампион на WAKO PRO в стил К-1 и бивш капитан на националния отбор на България по кикбокс – Атанас Божилов, заслужено попадна в класацията за най-добрите спортисти на Бургас за изминалата 2021-ва.

Спортните журналисти в морския ни град отредиха 5-то място на „Наката“, а отличен бе и неговият треньор Николай Атанасов.

Божилов изпраща силна година в професионален план. Бургазлията записа три победи и едно поражение на ринга на SENSHI. В началото на годината той победи Слободан Мияйлович на SENSHI 7, а след това се разправи и с Марио Нани на SENSHI 8.

През лятото родната машина допусна първа загуба от хърватина Андрей Кедвеш, но в началото на декември нашенецът се завърна на пътя на победите с безапелационен триумф над Филип Хафели.

Още трима представители на бойните спортове намериха място в анкетата. На трето място завърши Едмон Назарян, шампион от републиканско първенство по борба и бронзов медалист от Европейското в Дортмунд, Германия.

Осмата позиция бе за състезателката на Централен полицейски карате и джу джицу клуб Ванеса Стоянова, която завоюва куп шампионски титли тази година.

Десетото място пък бе за Християна Димитрова, състезател на СКБ “Бургас“, републиканска шампионка по борба при девойки до 59 кг.

„Спортист на годината“ на Бургас стана олимпийската шампионка в художествената гимнастика Стефани Кирякова.