Начало Senshi Атанас Божилов с тотална доминация над Правашински

Атанас Божилов с тотална доминация над Правашински

Атанас Божилов с тотална доминация над Правашински
0

Един от любимите бойци за феновете на бойните спортове – Атанас Божилов, победи коравия беларусин Павел Правашински. Битката бе част от четвъртото издание на SENSHI, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. Една от ключовите срещи на SENSHI 4 се игра по правилата на К-1 в категория до 75 кг.

Състезателят на клуб „Самурай“ започна много уверено мача и пласира страхотен ляв прав, който разтресе Правашински. След всеки опит за удар на беларусина Наката веднага скъсяваше дистанцията и контрираше. В средата на първия рунд той записа и две много мощни комбинации, за радост на варненската публика. Без съмнение частта отиде на сметката на Божилов.

Вторите 3 минути стартираха с брутален хай кик от страна на Наката, който прати в нокдаун Правашински. Беларусинът показа воля и се изправи, но следващите секунди бяха много тежки за него. Преди битката той отправи видео послание на българина, но капитанът на националния отбор му отговаряше на ринга. Вторият рунд също бе взет от Атанас Божилов.

Заключителните минути преминаха под тоталната му доминация. Наката показа изключително богат арсенал от удари, определен от водещите като „наказателна акция“, и заслужено триумфира на ринга на SENSHI.

Наградата и купата му бе връщане от легендарния трикратен шампион на K-1 Петер Артс.

Това не е първият знаменит успех на Божилов на ринга на SENSHI. През април той победи с единодушно съдийско решение друг беларусин – Макс Сподаренко, вдигайки пояса на WAKO PRO в категория до 71,8 кг.

SENSHI се провежда със специалната подкрепа на Националната лотария и ЗАД „Армеец“, както и със съдействието на агенция за недвижими имоти „Комфорт Брокърс“, „България Ер“ и М Кар Груп.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.