Начало Senshi Евстатиев дебютира със загуба на SENSHI
0

Евстатиев дебютира със загуба на SENSHI

Евстатиев дебютира със загуба на SENSHI
0

Един от популярните родни ММА бойци и многократен шампион Александър Евстатиев дебютира на професионалната арена на SENSHI със загуба от световния шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов.

Сблъсъкът между двамата във варненската зала „Конгресна“ бе в категория до 75 кг по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

В първи рунд казахстанецът изглеждаше като боецът, който контролира случващото се. Двамата бяха предпазливи, но повечето точни удари бяха на сметката на Котов.

Евстатиев започна агресивно втория рунд, овладя центъра на ринга и притисна своя съперник. Котов отвърна с добро кроше, след което българинът се нуждаеше от време да се окопити.

В трети рунд Евстатиев успя да прати на земята Котов, но той бързо се изправи. Двамата вече видимо бяха изморени.

След края на двубоя реферите присъдиха равен резултат, което означаваше, че ще се изиграе още един рунд.

В него Андрей започна по-добре, последва атака от българина, но в последните секунди казахстанецът вкара страхотен удар с крак в лицето на българския боец и това наклони везните в негова полза.

В края на двубоя реферът вдигна ръката на казахстанеца, който получи своята купа от спортния министър Красен Кралев.

SENSHI се провежда със специалната подкрепа на Националната лотария и ЗАД „Армеец“, както и със съдействието на агенция за недвижими имоти „Комфорт Брокърс“, „България Ер“ и М Кар Груп.