Начало Senshi Александър Евстатиев: На ринга няма да има милост!

Александър Евстатиев: На ринга няма да има милост!

Александър Евстатиев: На ринга няма да има милост!
0

Един от силните ни ММА бойци и многократен шампион Александър Евстатиев ще направи своя дебют на професионалната арена на SENSHI. На 26 октомври в Двореца на културата и спорта във Варна черният ни колан по карате ще се изправи срещу световния шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов. Сблъсъкът между двамата ще е в категория до 75 кг по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Как върви подготовката на Евстатиев за зрелищната гала и какво да очаква публиката – попитахме самия него дни преди SENSHI:

Александър, на 26 октомври ще направиш дебюта си на арената на SENSHI. На какво ще заложиш при представянето си?

– Да, това ще е първото ми участие на SENSHI. Точно затова и съм много мотивиран да се представя на високо ниво и да дам всичко от себе си. За представянето си залагам на добрата подготовка, като внимавам да не получа контузия в последния момент.

Твой противник ще е световният шампион по киокушин от Казахстан Андрей Котов, а двубоят ви ще е по киокушин. Притесняваш ли се, че дебютът ти на SENSHI ще е срещу толкова силен опонент?

– Харесва ми фактът, че ще се бия срешу шампион. Дори ме нахъсва още повече и ме мотивира да търся победа. Шампион или не, на ринга няма да има милост!

Какво знаеш за съперника си? Как играе той?

– За него знам от SENSHI, хареса ми как игра. Има сърце и не се предава, но има много дупки в играта си, които съм готов да използвам. С треньра ми гледахме внимателно някоко негови срещи и сме изградили стратегия, с която ще го победя.

Коя е твоята най-силна черта на ринга?

– Много съм упорит и не се предавам дори когато ми е много трудно да продължа.

На какво ще разчиташ – победа със съдийско надмощие или ще търсиш нокаута?

– Със сигурност ще разчитам на това срещата да не се играе три рунда. Хубавите нокаути са това, което изправя публиката на крака.

От колко време тренираш и как реши да се захванеш с бойни спортове?

– Реално тренирам през целия си съзнателен живот, като решението дойде от баща ми, за което съм му благодарен. Радвам, че ме е насочил по правилния път.

Къде се чувстваш по-силен – в карате киокушин или ММА?

– Чувството е различно, в карате съм по-спокоен и знам какво да очаквам от противника си, докато в ММА винаги има изненади. Чувствам се добре и в двата стила.

Имаш ли любима песен, с която излизаш на ринга?

– Харесва ми да излизам на AC/DC Fire your guns. Зареждам пистолетите и гърмя. Много надъхваща песен. Носи много заряд не само на мен, но и на публиката.

SENSHI се провежда със специалната подкрепа на Националната лотария и с подкрепата на „Комфорт брокърс“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.