Начало Senshi Али Юзеир нокаутира казахстанския шампион Абилкасим

Али Юзеир нокаутира казахстанския шампион Абилкасим

Али Юзеир нокаутира казахстанския шампион Абилкасим
0

Българинът Али Юзеир дебютира с победа на SENSHI срещу казахстанеца Серали Абилкасим. Юношата на варненския спортен клуб „Вокил“, който от години живее и тренира в Дания, демонстрира силата на своите серии колена. Нашето момче нокаутира противника във втория рунд от мача.

Битката се игра в категория до 70 кг по правилата на Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

От самото начало и двамата доказаха зрелищността на тези правила. Впуснаха се в брутални размени, а публиката реагираше на всяко точно попадение на местния представител. Али използваше умело ръстовото си предимство. Той е 186 см, докато националният шампион на Казахстан по киокушин е висок 172 см. Откриващата част премина през доминация от страна на българина.

Вторият рунд започна с дори още по-интензивни размени. Али Юзеир успя да вкара прекрасна серия колена и веднага след нея ляво кроше, но казахът не показа видимо смущение.

След нова зрелищна серия от колена в ъгъла обаче съперникът му падна на земята и не успя да продължи срещата. Стигна се до известно смущение сред публиката, защото правилата скоро бяха взети „от скрина“ и отново започнаха да се прилагат успешно. В крайна сметка, Шихан Асен Асенов разясни ситуацията и отсъди победа с нокаут за българина.

SENSHI се провежда със специалната подкрепа на Националната лотария и ЗАД „Армеец“, както и със съдействието на агенция за недвижими имоти „Комфорт Брокърс“, „България Ер“ и М Кар Груп.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.