Начало Кикбокс и муай тай Българин с международни титли по кикбокс в два стила

Българин с международни титли по кикбокс в два стила

Българин с международни титли по кикбокс в два стила
0

Харис Клеантус взе титлата по кикбокс на провелия се в град Бусеро, Милано шампионат по кикбокс във всички възможни рингови стилове, като беше включен дори и класически бокс. Първенството е под егидата на WFC (Световна Корпорация на Бойците).

Клеантус ликува в категория до 75 кг. Той записа две победи в стил „класически бокс“, както и две в стил „ кикбокс лоу кик“. Четирите успеха донесоха на 38-годишния варненец златни медали и в двата стила. По пътя към титлата той победи 3-ма противници от Франция и един от Мароко.

В надпреварата имаше още един българин. Димитър Наков участва в кат до 67 кг. в дисциплината „класически бокс“ като това за него беше дебют. Наков загуби с минимална разлика от италианец след много мъжка и достойна игра.

И двамата ни представители са част от варненския боен клуб „Haris Boxing crew“. Интересното е, че Харис Клеантус бе в ролята на играещ треньор на клуба и пълномощник на световната федерация WFC в България.

В състезанието участваха 21 държави като състезателите надвишиха 450.

Световната корпорация на бойците (WFC) е съвсем различна организация от Световната асоциация по кикбокс (WAKO). Националната федерация на България – Българска конфедерация по кикбокс и муай тай е част от Световната асоциация по кикбокс (WAKO).

Източник: Боен Клуб Шумен

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.