Начало Кикбокс и муай тай Боец от варненския Боил с повиквателна за националния отбор

Боец от варненския Боил с повиквателна за националния отбор

Боец от варненския Боил с повиквателна за националния отбор
0

Христо Христов от варненския клуб „Боил“ отново получи повиквателна за мъжкия национален отбор на България за предстоящото световното първенство в стиловете „фул контакт“ и „кик лайт контакт“. Шампионатът на планетата ще се проведе в Анталия от 23-ти ноември до 1-ви декември.

Христов, който е капитан на „Боил“, наскоро стигна до републиканската титла на първенството в Каварна. Там той постигна две убедителни победии грабна златото. 24-годишният Христов е един от перспективните таланти на клуба. Той е активен състезател и същевременно помощник треньор, който се занимава основно с подрастващи. В професионалната му визитка има сребро от Европейско първенство в стил „фул контакт“, двукратни бронзови отличия на Световно и Европейско първенство и е неизменен титуляр в националният отбор в стил „фул контакт“ към Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай.

На Световното първенство в Анталия ще има 21 държави,като категорията на Христов – до 75 килограма, ще бъде една от най-оспорваните. Сред конкурентите му се открояват имената на Павол Гараж от Словакия, Никита Селянски от Русия, Томаш Прижибилски от Полша.

В момента Христо се готви активно за състезанието в своя клуб „Боил“ под ръководството на старши треньора Красимир Кирилов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.