Начало Кикбокс и муай тай Бойците на „Тангра 2008” прибраха пет медала от международен турнир

Бойците на „Тангра 2008” прибраха пет медала от международен турнир

Бойците на „Тангра 2008” прибраха пет медала от международен турнир
0

Българският кикбокс клуб „Тангра 2008” записа силно участие на международен турнир по случай празника на Милицията в Приднестровска, Молдовска република. От седем родни състезатели трима завоюваха златни медали, а двама спечелиха бронзови отличия на турниът, който се проведе под егидата на Световната асоциация на кикбокс организациите в стил лоукик, К-1 и киклайт контакт (WAKO).

Събитието даде възможност на българите да премерят сили в стил лоукик с над 200 участници от Молдовска република, Русия, Украйна, Молдова, Беларуас, Литва и Румъния.

Иван Стефанов елминира състезатели Украйна, Беларус и Молдова по пътя си към златния медал, а Христо Калайджеив надделя над сребърен медалист от Европейското първенство по кикбокс за кадети, за да прибере златния медал в България. Третият отличник за тима ни бе Димитър Петров, който нокаутира съперника си от Молдова в полуфинален сблъсък, а във финален мач надделя над съперник от Украйна. На крачка от финалите останаха Мишел Илиев и Димитър Димитров, но не се прибраха с празни ръце, а със сребърни отличия.

След края на турнира българската делегация се срещна с жителите и част от ръководстворто на село Паркан, където живеят над 10 000 наши сънародници. Бойците ни подариха на българския музей в града националния ни флаг, а малко след това се преклониха пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски. Спортистите посетиха и местната църква на българската общност.

Българските кикбоксьори пред бюста на Васил Левски
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.