Начало Кикбокс и муай тай България с четирима медалисти на Световното по кикбокс (СНИМКИ)

България с четирима медалисти на Световното по кикбокс (СНИМКИ)

България с четирима медалисти на Световното по кикбокс (СНИМКИ)
0

Страната ни спечели 2 сребърни и 2 бронзови медала на шампионата, провел се в Сараево, Босна и Херцеговина.

България се представи отлично на завършилото тези дни Световно първенство по кикбокс за мъже и жени в стиловете лоу кик, К-1 и лайт контакт. Участие в него взеха 754 състезатели от 58 държави.

До медалите от българска страна достигнаха:

1.      Доброслав Радев в стил лоу кик до 71кг. – сребърен медалист

2.      Димитър Пенчев в стил лоу кик до 67кг. – сребърен медалист

3.      Василена Йорданова в стил лайт контакт  до 50кг. – бронзов медалист

4.      Теодор Христов в стил К1 до 75кг. – бронзов медалист

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай изпрати делегация от 1 водач, 14 състезатели, 3-ма съдии, национален селекционер с помощник и 3-ма лични треньора.Организатор бе Световната асоциация по кикбокс WAKO, а домакин бе федерацията по кикбокс на Босна и Херцеговина. Срещите се провеждаха в спортна зала „Зетра олимпик”

В отделните дисциплини, възрастови групи и категории се състезаваха по над 20 човека.

Успехът е изключително голям за родната федерация, тъй като тя излиза с подновен състав на отбора от млади състезатели, които играят за първа година при мъжете и жените.

Още в първия ден на шампионата талантливите бойци показаха, че са готови на всичко за да грабнат медалите спечелвайки своите квалификационни срещи. Това продължи до третия ден, в който те излизаха да се бият за да могат да се класират в челната тройка.

Кристина Николова излезе срещу състезателка от Ирландия и през цялото време водеше мача докато в края на третия рунд  абсолютно неоснователно в последните секунди единия от съдиите, който до момента даваше раявен резултат отчете два удара в полза на ирландската състезателка въреки, че Кристина предприе и реализира успешно атака. Въпреки официалния протест ръководителя на татамито отказа да промени резултата и лиши България от един медалист.

При Димитър Пенчев нещата стояха още по абсурдно. След като прегази състезателите от Йордания, нокаутира поляка и надигра състезателя на Киргистан той се изправи срещу Александър Коновалов от Сърбия – Действащ Европейски и Световен шампион.

Мачът започна напълно равностойно и в края на първия рунд точките бяха абсолютно равни. В началото на втория рунд при една от размените  Пенчев залитна, спъна се в крака на Коновалов и падна на земята. Веднага се изправи, но рефера преценил, че е в нокдаун и започна да отброява нокдаун. Отброи до 8 и прекрати срещата, въпреки, че Пенчев показа готовността си да продължи. В буквалния смисъл на думата, подари мача на Коновалов.

Това не остана незабелязано и от щаба на федерацията реагираха светкавично с видеоматериал доказващ, че отброяването е повече от неадекватно. Официален протест с приложение бе сведен до ръководителя на направление ринг Вадим Украинцев и до ръководителя на съдии на ринг Юри Лахтиков. Това за съжаление обаче не променя резултата и Митко остана със среброто.

„Изключително сме доволни от младите попълнения на националния отбор към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Всички те надскочиха нашите очаквания” , заяви националният селекционер Станислав Бахчеванов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.