Начало Кикбокс и муай тай Наградиха медалистите от Световното по кикбокс

Наградиха медалистите от Световното по кикбокс

Наградиха медалистите от Световното по кикбокс
0

Състезателите ни спечелиха 2 сребърни и 2 бронзови отличия на шампионата.

С почетни плакети на Министерството на младежта и спорта бяха наградени медалистите ни от Световното първенство по кикбокс в стиловете „лоу кик“, „К1“ и „лайт контакт“. На шампионата на планетата, провел се в Сараево, Босна и Херцеговина, националите ни спечелиха 4 медала – 2 сребърни и 2 бронзови. Сребърни    медалисти в стил „лоу кик“ станаха Доброслав Радев (кат. до 71 кг) и плевенчанинът Димитър Пенчев (кат. до 67кг). В стил лайт контакт Василена Йорданова завоюва бронзовото отличие при 50-килограмовите, а Теодор Христов (кат. до 75 кг) добави още един бронз в стил К1.

„Успехите на нашите кикбоксьори са забележителни и ще положим големи усилия, за да продължим тяхното развитие“, заяви председателят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов.

Почетни плакети от министър Кралев получиха още националният селекционер Станислав Бахчеванов и треньорите Камен Пенчев, Кирил Чакъров и Калин Мирчев.

На Световното първенство по кикбокс  участие взеха общо 754 състезатели от 58 държави, като в отделните дисциплини и категории участваха по над 20 кикбоксьори.

В края на ноември стартира и шампионатът на планетата в другите три стила – „фул контакт“, „кик лайт контакт“ и „пойнтфайтинг“, който ще се проведе в Анталия, Турция.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.