Начало Кикбокс и муай тай Богдан Шумаров с категорична победа в WFL

Богдан Шумаров с категорична победа в WFL

Богдан Шумаров с категорична победа в WFL
0

Българският кикбоксьор Богдан Шумаров постигна нова победа на професионалната кикбокс сцена. Един от най-успешните ни млади представители в този боен спорт участва в събитието на холандската верига WFL (Световната бойна лига). Негов съперник бе местния боец Мич Кюперс, а срещата бе сред най-интригуващите и очаквани от бойната карта.

Двамата излязоха в 3-рундова битка.

Европейският шампион на WAKO PRO в стил К1 Богдан Шумаров успя да разклати на няколко пъти холандеца след тежки серии. Българинът заложи на разнообрази кикове, които успешно нарушиха основата на по-едрия му съперник и Кюперс започна трудно да се придвижва по ринга. След изиграването на мача, съдиите дадоха единодушно победана на родния ни боец.

Кюперс записа втора поредна загуба.

24-годишният българин може да се похвали с десетки победи от национални и международни първенства, като има световна и балканска титла при юношите, европейска титла при мъжете, печели сребърен медал от Световно първенство по кикбокс на WAKO и второ място на Световните игри по кикбокс. Най-големите му успехи са свързани с Европейския пояс по кикбокс за професионалисти на WAKO PRO в категория до 71.8 кг, завоюван през 2017 г, както Европейската титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 75 кг., спечелена по време на петото издание на SENSHI.