Начало Кикбокс и муай тай Даниел Илиев ще защитава титла срещу британски топ кикбоксьор

Даниел Илиев ще защитава титла срещу британски топ кикбоксьор

Даниел Илиев ще защитава титла срещу британски топ кикбоксьор
0

Даниел Илиев официално научи името на съперника, срещу когото ще защитава  европейската си титла на KGP (б.р. – Кickboxing Grand Prix). Българският кикбоксьор очаква един от най-добрите британски кикбоксьори за всички времена – Кевин Уорд. Двамата ще се изправят един срещу друг на гала вечер в Манчестър на 29-ти юни.

„Какво мога да кажа… Толкова съм горд и щастлив, че Даниел Илиев и неговият треньор Веселин Веселинов ми се довериха и специално на MTGP BULGARIA, и ще се борят за Европейската титла – обяви Александър Тосков, който е представител на MTGP  (Muay thai grand prix) за България. – Даниел е бъдеща голяма звезда и боец и трябва да го последвате. Той има подкрепата на най-специалната публика, която го следва по цял свят. Сега следващото предизвикателство, което му поставяме, е защита на неговата титла KGP срещу най-добрия боец на Великобритания в категорията в лицето на световния шампион Кевин Уорд и то в родната му страна. Даниел веднага каза „Да“, защото това е, което правят бойците. Елате и вижте как бъдещето се твори.“

Кевин Уорд се очертава най-сериозното предизвикателство пред Даниел Илиев до този момент в кариерата му. Британецът е петкратен световен шампион и то на пет различни организации. 196-сантиметровият боец на клуб „Elite Gym“ от Саутпорт, Англия, има впечатляваща визитка – общо 53 срещи, а активът му 42-10-1, 13 КО.

„Ето, момчета и момичета, ще се бия на 29-ти юни в Манчестър – това е първа битка на северозапад от 4 години насам. И това ще е голяма битка – ще се боря за Европейската титла на KGP срещу големия българин Даниел Илиев. Повярвайте ми, това ще стане мач!”, написа в своя Facebooк профил Уорд.

Уорд и Илиев ще излязат в двубой от категория до 82,5 кг., стил К1. Един от най-добрите български кикбоксьори в последните години завоюва този пояс през месец ноември миналата година. Това стана по време на първото издание у нас на най-голямата британска верига „Muay Thai Grand Prix Bulgaria“. В столичната зала „Универсиада“ той победи опитния французин Юсуф Саиди от клуба „JM Boxing“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.