Начало Senshi Едуард Алексанян си заслужи европейската титла на WAKO PRO

Едуард Алексанян си заслужи европейската титла на WAKO PRO

Едуард Алексанян си заслужи европейската титла на WAKO PRO
0

Българският шампион от национални първенства по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян е новият шампион на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 81 .4 кг.

22-годишният нашенец надви Любо Ялови в един от най-здравите мачове от бойната карта на SENSHI 7. Победата за новия шампион дойде след нокаут в петия рунд и така Алексанян подобри статистиката си на ринга на SENSHI на две победи и две загуби.

Началото на двубоя не предвещаваше шоуто, което варненеца от школата на „Дрийм“ и сръбският му опонент сътвориха. Двамата започнаха предпазливо и първият рунд предложи няколко по-сериозни размени на ринтици, но нищо по-запомнящо се.

С течение на времето Алексанян започна да диктува темпото на срещата, но Ялови показваше добра защита и винаги търсеше клинча в тежките за него ситуации.

Тактическото надлъгване свърши в третия рунд, който започна с бърза размяна на мавашита. Родният боец пое тежък ляв хай кик в главата, но бързо отвърна с мощна боксова комбинация. за която Ялови нямаше отговор. Това се повтори отново и сръбският кикбоксьор изпадна в нокдаун след точните попадения на Алексанян в главата и ребрата му.

Нещата обаче бързо се обърнаха в началото на четвъртата част, която започна с мигновен нокдаун на сметката на Ялови. Сърбинът пласира прекрасен ляв хай кик, който изпрати Едуард на пода. В следващите минути Ялови показа по-добри неща, пласирайки разнородни атаки с водещия си ляв крак.

В шампионския рунд обаче имаше само един боец на ринга и това бе Едуард Алексанян. Нашенецът отново скъси майсторски дистанцията и вкара тежки леви крошета в ребрата на Ялови. Сърбинът отново бе изпратен в нокдаун след нова порция тежки крошета в торса. Видимо изтощеният Ялови започна да издъхва и при последвалата нова комбинация на Алексанян, реферът Марио Иванов се намеси и прекрати двубоя.

SENSHI 7 се провежда със съдействието на Световния киокушин съюз (KWU) и Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO PRO), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, Max Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.