Начало Senshi Прецизен Сергей Браун нокаутира сърбин и му взе световната титла

Прецизен Сергей Браун нокаутира сърбин и му взе световната титла

Прецизен Сергей Браун нокаутира сърбин и му взе световната титла
0

Германецът Сергей Браун отново демонстрира световната си класа, като този път успехът му бе с привкус на световна титла.

Двукратният световен шампион по кикбокс за професионалисти нокаутира сърбина Александър Менкович в главното събитие на SENSHI 7 и спечели световния пояс на WAKO PRO в стил К-1 в кат. до 81.4 кг.

Немският нокаутьор приключи съперника си в третия рунд и по този начин подобри SENSHI актива си на 3 победи от 3 мача.

24-годишният Менкович започна по-агресивно срещата, пласирайки силен фронт кик последван от лоу кик. Сърбинът разполагаше с предимство в разтега и височината и това му позволяваше да действа малко по-освободено. Нещата не изглеждаха никак добре за Браун, който изяде здрав въртящ се лакът в главата.

Втората част започна по-добре за 31-годишният германец, който започна да скъсява дистанцията чрез точни ритници в тялото. Темпото на игра бе изключително високо и атаките летяха ту от единия боец, ту от другия.

Браун влезе по-агресивно в третия рунд и вкара спининг бек кик в тялото на съперника си. Това бе и началото на края на Менкович, който започна да играе прекалено агресивно и това му изигра лоша шега. Сърбинът бе в режим атака и пусна дясно кроше, но Браун му отвърна с ляво кроше от заден крак и балканският боец се оказа на земята.

Последва втори нокдаун след прекрасен ъперкът в главата на Менкович, а всичко приключи след перфектен десен хай кик, който прати опонента на Браун в нокдаун за трети път и реферът Марио Иванов прекрати двубоя.

SENSHI 7 се провежда със съдействието на Световния киокушин съюз (KWU) и Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO PRO), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, Max Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.