Начало Senshi Жига Печник спря устрема на Николай Йоргов за европейската титла

Жига Печник спря устрема на Николай Йоргов за европейската титла

Жига Печник спря устрема на Николай Йоргов за европейската титла
0

Жига Печник победи Николай Йоргов с единодушно решение на SENSHI 7. Двамата излязоха в двубой за Европейската титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 78.1 килограма.

Словенецът водеше играта през по-голямата част и защити пояса си. Йоргов се впусна в много впечатляваща атака последните две минути на мача, но това се оказа недостатъчно.

Бойците не се забавиха и миг, а се втурнаха в свирепи атаки от самото начало. Печник показа, че е дошъл да защити титлата на всяка цена и влизаше уверено на комбинации срещу българина.

Йоргов заби няколко добри десни крошета и ритници в първата част. 

Словенецът зае центъра на ринга през втория рунд. Успя да пласира тежки колена, които българинът проспа. Йоргов продължи с боя в близка дистанция, което не бе в негова полза. В самия край на частта успя да компенсира изоставането си с впечатляващо маваши.

Печник не действа търпеливо и това можеше да му изиграе лоша шега. Жига наблягаше на комбинацията едно-две, която често беше последвана от кик в тялото на българина. Николай се стремеше да забива колена в ребрата на словенеца.

В четвъртия рунд двамата се измориха и изтощението даде оттенък върху качеството на битката. Въпреки това не спряха да пласират удари и кикове от близка дистанция с пълна амплитуда и сила. Жига Печник притисна Николай и в петия рунд.

Ситуацията се влоши за Йоргов, който обаче успя да събере сили и тръгне в атака през заветните две минути. 

Николай пласира шест последователни крошета, изваждайки изненадваща сила. Геройското настъпление на любимеца на феновете беше впечатляващ, предвид 25-те минути тежък бой, който двамата ни бяха показали.

Това обаче не се оказа достатъчно и съдиите отредиха победа за Печник с единодушно решение.

SENSHI 7 се провежда със съдействието на Световния киокушин съюз (KWU) и Световната асоциация на кикбокс организациите (WAKO PRO), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, Max Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на събитието са Boec.bg и Boec.com, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Russian Union Of Martial Arts и информационния портал Kyokushinkarate News.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.