Начало Кикбокс и муай тай Фенове на „Левски“ основаха клуб по кикбокс и муай тай във Варна

Фенове на „Левски“ основаха клуб по кикбокс и муай тай във Варна

Фенове на „Левски“ основаха клуб по кикбокс и муай тай във Варна
0

Нов боен клуб отвори врати във Варна. В един от най-силно развитите ни бойни градове бе учреден Спортен клуб „Ултра Варна“. Той основан по инициатива на една от големите фракции на „Левски“ и затова ще бъде насочен само към „сини“ фенове. Председател е Васил Дочев, а главен треньор е Георги Георгиев.

„Идеята се роди през 2017-та, когато започнахме да провеждаме тренировки с момчета от публиката на „Левски“. Служебни ангажименти ни попречиха веднага да регистрираме клуб“, разказва пред boec.BG Дочев. Три години по-късно мечтата става факт – на 25-ти юни официално е учреден Спортен клуб „Ултра Варна“.

„Заявили сме своето желание за членство в Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Надяваме се това да се случи до края на годината, като към момента ни забавя само един – чисто административен детайл. Въпрос на време е да започнем участие и по състезания“, добавя председателят.

Засега тренировките се провеждат понеделник, сряда и петък от 19:00 ч., като тимът ползва залата на СК „Легия“ на улица „Петко Стайнов“ 13.

„Сърдечно благодарим на „Легия“ за помощта“, казва Васил и разкрива една любопитна подробност. Събраните средства от месечни абонаментни карти ще отиват изцяло за благотворителност.

„Клубът ни има за цел да приобщи и възпитава младите левскари от Варна в духа на кикбокса и муай тай. Да изгради от тях физически и психически здрави и отговорни мъже. Това, което ни отличава от останалите клубове, освен че сме първият клуб по кикбокс на „Левски“, е че не търсим печалба от нашите членове. Парите от техните абонаменти карти ще отиват изцяло за една от най-големите благотворителни организации в България, а именно „Levski Family”, добавя още Дочев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.