Начало Кикбокс и муай тай Галин Димов: Българският кикбокс има място в челната тройка и вече ще се борим за злато (ВИДЕО)

Галин Димов: Българският кикбокс има място в челната тройка и вече ще се борим за злато (ВИДЕО)

Галин Димов: Българският кикбокс има място в челната тройка и вече ще се борим за злато (ВИДЕО)
0

Председателят на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай тай – Галин Димов, изрази огромната си гордост от факта, че родните бойци се наредиха сред най-добрите състезатели в света по време на Европейските игри в Полша.

Кристина Николова със сребърен медал в Краков

Това за нашия спорт е дебют, но е един изключително ползотворен дебют. Един сребърен и два бронзови медала. Смятам, че показахме на света и Европа, че българският кикбокс има място в челната тройка. Аз съм изключително горд, че имах възможността да бъда един от пионерите заедно с нашите състезатели, треньора и нашия съдия. Ние буквално поставихме основите. Готова е България за злато. Имахме и огромния шанс, но просто малко опит не ни достигна. За нас е за първи път, бяхме притеснени и видяхме за какво става въпрос. Вече няма от какво да се притесняваме. Смятаме, че оттук нататък гоним само злато“, каза Димов пред Sportal.

Кристина Николова се добра за второто място от турнира при дамите до 50 кг., а Александра Димитрова и Иван Кръстанов взеха бронзови медали, съответно до 52 кг. и до 79 кг.