Начало Кикбокс и муай тай Абсолютен рекорд по заявки за Държавното по кикбокс в Бургас

Абсолютен рекорд по заявки за Държавното по кикбокс в Бургас

Абсолютен рекорд по заявки за Държавното по кикбокс в Бургас
0

Рекордните 806 състезатели от 56 клуба ще участват в предстоящото Държавно първенство по кикбокс в четири стила – пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик. Надпреварата ще се проведе от 23-ти до 25-ти октомври в спортна зала „Младост“ в град Бургас, а домакин е местният клуб „Аякс“.

В 00:00 ч. на 17-ти октомври офицално изтече срокът за подаване на заявки от клубовете, след което от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай отчетоха историческия рекорд. Това ще е първата републиканска надпревара с подобен брой участници.

„Това е плод на много труд, популяризиране на нашия спорт и сътрудничеството с професионалните вериги, общините и Министерство на младежта и спорта. Радвам се, че тази година поставяме рекорда по моето ръководство и показваме, че в България се спортува“, коментира председателят на конфедерацията Галин Димов.

Най-много кикбоксьори са заяви от клуб „Star Team“ – внушителните 164, следвани от „Масару“ с 93 и  „Tiger Team Bulgaria“ със 75.

Конфедерацията по кикбокс и муай тай обяви промени в програмата за Бургас

Организаторите в лицето на бургаския клуб „Аякс“, местната община и конфедерацията са предвидили в залата да има три игрални полета татами и два ринга за лоу кик, които ще се ползват през всичките дни. Държавно първенство в зала „Младост“ ще бъде със свободен вход през всичките дни, но се препоръчва на феновете да спазват противоепидемични мерки.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.