Начало Кикбокс и муай тай Абсолютен рекорд по заявки за Държавното по кикбокс в Бургас

Абсолютен рекорд по заявки за Държавното по кикбокс в Бургас

Абсолютен рекорд по заявки за Държавното по кикбокс в Бургас
0

Рекордните 806 състезатели от 56 клуба ще участват в предстоящото Държавно първенство по кикбокс в четири стила – пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик. Надпреварата ще се проведе от 23-ти до 25-ти октомври в спортна зала „Младост“ в град Бургас, а домакин е местният клуб „Аякс“.

В 00:00 ч. на 17-ти октомври офицално изтече срокът за подаване на заявки от клубовете, след което от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай отчетоха историческия рекорд. Това ще е първата републиканска надпревара с подобен брой участници.

„Това е плод на много труд, популяризиране на нашия спорт и сътрудничеството с професионалните вериги, общините и Министерство на младежта и спорта. Радвам се, че тази година поставяме рекорда по моето ръководство и показваме, че в България се спортува“, коментира председателят на конфедерацията Галин Димов.

Най-много кикбоксьори са заяви от клуб „Star Team“ – внушителните 164, следвани от „Масару“ с 93 и  „Tiger Team Bulgaria“ със 75.

Конфедерацията по кикбокс и муай тай обяви промени в програмата за Бургас

Организаторите в лицето на бургаския клуб „Аякс“, местната община и конфедерацията са предвидили в залата да има три игрални полета татами и два ринга за лоу кик, които ще се ползват през всичките дни. Държавно първенство в зала „Младост“ ще бъде със свободен вход през всичките дни, но се препоръчва на феновете да спазват противоепидемични мерки.