Начало Кикбокс и муай тай Над 700 заявки и бонуси за Държавното по кикбокс в Бургас

Над 700 заявки и бонуси за Държавното по кикбокс в Бургас

Над 700 заявки и бонуси за Държавното по кикбокс в Бургас
0

Рекордните над 700 заявки бяха получени от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за предстоящото Държавно първенство по кикбокс в четири стила – пойнт файтинг, лайт контакт, киклайт контакт и лоу кик. Надпреварата ще се проведе от 22-ри до 25-ти октомври в спортна зала „Младост“ в град Бургас, а домакин е местният клуб „Аякс“.

Сред изненадите тази година са парични наради за финалистите при мъжете в лоу кик и внушителна купа за отборния шампион на първенството.

„Благодарение на поетия ангажимент от страна на кмета на града Димитър Николов и директора на дирекция спорт към Общината Веси Деведжиева, град Бургас да бъде ежегоден домакин на един от най-големите форуми в кикбокса“, посочват от конфедерацията.

В залата ще бъдат подредени три игрални полета татами и два ринга за лоу кик, които ще се ползват през всичките дни заради големия брой очаквани участници.

Програмата ще стартира в четвъртък, а организаторите са предвидили двудневни семинари, начело на които ще бъдат съдиите – Красимир Димов (направление „ринг“) и Деница Миленкова (направление „татами“). Ще бъдат преговорени последните новости и промени в правилата на Световната асоциация на кикбокс организациите WAKO.

В петък, 23-ти октомври, от 11:00ч. до 14:30ч. започва извършването на предсъстезателния медицински преглед и контролното мерене на участниците. Жребият ще бъде изтеглен в 15:00 ч., а в 18:00 ч. стартират квалификациите в стил лоу кик и в татами стиловете с над 10 човека в категориите.

На 24-ти октомври (събота) началото на състезанието ще бъде дадено в 09:00 ч. в пълния капацитет с трите игрални полета (за всеки стил отделно поле) и на двата ринга едновременно. Първата част от състезателния ден ще продължи до 14:00 ч. Подсигурени са над 40 квалифицирани съдии и рефери, супервайзъри, специализиран персонал и длъжностни лица от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.

След обявяването на почивката залата ще бъде преподредена и ще остане само един ринг в центъра за предстоящите финали при мъжете в стил лоу кик, които ще стартират  в 18:00 ч. Атмосферата ще бъде на галавечер с официални гости. За финалистите е осигурена парична премия от г-н Николай Филипов. Шампионът ще получи 500 лв., а за второто място състезателят ще бъде възнаграден с 300 лв.

Очаква се огромен интерес да предизвика срещата между Димитър Петров от СК „Тангра“ (Свиленград) и Никола Николов от СК „Шуменска крепост“. 19-годишният Петров е действащ световен шампион при юношите в стил лоу кик от 2018 г., а тази година влиза при мъжете. Той ще спори с няколкократния шампион на България Никола Николов за място в националния отбор за предстоящото Европейско първенство (05-13.12.2020 г.) в Анталия.

В неделя (25.10) програмата продължава от 09:00 ч. с финалите в татами стиловете във всички възрастови групи  и лоу кик от деца до юноши и девойки старша възраст. По време на финалите след приключване на дадена категория ще бъде организирано и официалното награждаване на всички призьори. След приключване и на последната среща ще бъдат определени отборните шампиони във всеки отделен стил и ще бъдат отличени най-техничните състезатели. Всички те ще получат купи.

Специално изработената три етажна „КУПА БУРГАС“ ще бъде връчена на отбора с най-много спечелени медали във всеки един от стиловете по време на шампионата.

За съблюдаване и координация по изпълнението на тежката програма ще присъстват всички членове на УС на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай заедно с председателя Галин Димов съвместно с клуба домакин „Аякс“ в лицето на Йордан Дичев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.