Начало Кикбокс и муай тай 7 държави се впускат за Купа “Козлодуй“ по кикбокс

7 държави се впускат за Купа “Козлодуй“ по кикбокс

7 държави се впускат за Купа “Козлодуй“ по кикбокс
0

Над 200 кикбоксьори от 40 клуба ще се впуснат в третото издание на турнира по кикбокс за Купа „Козлодуй“. Надпреварата и тази година е международна и заявки има от 7 държави – Шотландия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Молдова, Украйна и България.

Събитието е насрочено за 19-ти септември в спортна зала „Христо Ботев“ в град Козлодуй. Организаторите са подготвили два ринга, където ще се проведат срещите по правилата на кикбокс в стил лоу кик.

Основната цел на Купа „Козлодуй“ е обиграването на българските състезатели с бойци от други държави и популяризирането на спорта кикбокс.

„Подготвяме турнира от почти година и имахме потвърждението на повече от десет държави от три континента. За жалост, ситуацията в света с пандемията от коронавирус възпрепятства доста от отбори – коментира Георги Вачев, организатор и треньор на кикбокс клуб „Козлодуй“. – Изключително сме щастливи , че дори в тези трудни времена успяхме да организираме турнира, да го надградим и да запазим традицията за всички отбори да няма такса участие. Огромни благодарности към община Козлодуй в лицето на кмета г-жа Маринела Николова, управата на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД и всички спонсори, без които нямаше да се справим.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.