Начало Борба Ще има промени в организирането на световните първенства по борба

Ще има промени в организирането на световните първенства по борба

Ще има промени в организирането на световните първенства по борба
0

Световното първенство по борба до 23 години най-вероятно няма да се състои. Това реши изпълкомът на Международната федерация по борба (UnitedWorldWrestling) на „онлайн“ заседание, съобщиха от Sportal.bg. Шампионатът на планетата за мъже и жени за момента остава и ще се проведе по план.

„Засега изпълнителният комитет реши да запази датите на Световното първенство по борба в Сърбия през декември, но с уговорка относно епидемиологичната ситуация в страната и в света към момента на старта на състезанието. Световно първенство за младежи до 23 години най-вероятно няма да има. UWW позволи турнирите през ноември да се провеждат по преценка на домакините“, разкри Михаил Мамиашвили, който е президент на Руската федерация по борба и вицепрезидент на Международната федерация.

Световното първенство по борба за мъже и жени ще се състои в Белград между 12 и 20 декември. Участие в него няма да вземе една от най-големите родни звезди – Тайбе Юсеин. Сребърната медалистка от предходното планетарно първенство при 62-килограмовите се подложи на операция заради скъсани връзки в коляното и ще отсъства от тепиха до февруари 2021 година.

Шампионатът на планетата до 23 години се планираше да се проведе в Тампере (Финландия) в периода 23-29 ноември.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.