Начало Кикбокс и муай тай Галин Димов: Радулов беше ощетен – пращаме видео до шефа на съдиите

Галин Димов: Радулов беше ощетен – пращаме видео до шефа на съдиите

Галин Димов: Радулов беше ощетен – пращаме видео до шефа на съдиите
0

Председателят на Управителния съвет на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай – Галин Димов, остана много разочарован от съдийството на финала Борислав Радулов – Григорий Лангавий.

Руснакът взе срещата с 14-12, която беше финал на Световното първенство по кикбокс стил пойнтфайтинг, категория до 57 килограма.

Така Радулов не успя да защити титлата си от 2019 година.

„Със сигурност имаше ощетяване. Тенденциозно съдийство за това момче, което е син на една от реферките. Постоянно се случва пред очите на всички по време на турнирите“, признава Галин Димов за Boec.BG от Италия.

„Федерацията ще подаде сигнал към ръководителя на съдиите на татами и ще изпрати видеоматериала за становище, и вземане на отношение.“

„Само в последния рунд имаше 3 ситуации, в които Борислав Радулов беше ощетен – за два удара с ръце и удар с крак в тялото“, гневи се Димов.

По време на самата битка Радулов показа недоумение след редица ситуации, в които не му бяха отчетени точки.

„Карантинираха двама наши финалисти, изобщо в този период на пандемия и след всичко случило се тук на първенството мога да обобщя, че тези момчета и момичета са истински герои!“, оцени високо представянето Димов.

България спечели 4 сребърни и 8 бронзови медала от общо 20 изпратени бойци.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.