Начало Кикбокс и муай тай Зрелищни български победи в третия ден на Световното по кикбокс

Зрелищни български победи в третия ден на Световното по кикбокс

Зрелищни български победи в третия ден на Световното по кикбокс
0

С много български победи ни зарадваха кикбоксьорите ни в третия ден на Световното първенство. Шампионатът се провежда в италианския град Йезоло.

В ринговите стилове българските национали завоюваха пет успеха и две загуби.

Димитър Стоянов продължава победния си марш и със зрелищен хай кик нокаутира словака Стефан Межарос. Боецът на СК „Шуменска крепост“ продължава на четвъртфиналите в категория до 71 килограма, К-1. Там го чака Магомед Магамаев от Русия

В същия стил, но категория до 63,5 килограма Огнян Мирчев отсъпи на Икбол Фозилжонов от Киргизстан, а Георги Денев елиминира хърватина Никола Йосипович при 57-килограмовите.

При дамите в К-1 Полина Галинова беше безапелационна срещу чехкинята Михаела Керлехова и продължава на осминафиналите срещу Еси Хонконен от Финладния.

Съотборникът ѝ Никола Николов се справи с хърватина Борна Манойлович в стил лоу кик, категория до 81 килограма.

Така и тримата състезатели на СК „Шуменска крепост“ се поздравиха с победи, а на четвъртфиналите Никола ще се бие с македонеца Димитър Гьоргиев.

В този стил на 71 килограма капитанът на националния отбор Димитър Пенчев отстъпи на азера Рахим Алиев.

„Днес загубих, но взех още един важен урок, няма да се предам, напротив. Продължавам с високо вдигната глава. Следващият път ще бъда по-силен, по-бърз и по-мотивиран. Ще постигна тази своя мечта каквото и да ми коства“, асът на плевенския СК „Скорпион“ Пенчев коментира в Instagram публикация.

Христо Христов извоюва още една победа в олимпийската категория до 75 килограма в стил фулконтакт. Боецът на СК „Боил“ (Варна) се справи с турчина Емре Ялдъръм и продължава на четвъртфинал срещу Иван Зиновев (Русия).

Отборът ни в татами стиловете бе застигнат от неприятна новина – асовете Иван Георгиев, Иван Кръстанов и Кристина Николова (капитан) дадоха положителен тест за COVID-19 и в момента са под карантина.

Един от фаворитите за злато Борислав Радулов при 57-килограмовите елиминира с 12-4 британеца Итън Кер. В полуфиналите ще се изправи срещу австриеца Даниел Юдем.

В горната категория до 63 килограма на същия стил Емил Кроснов загуби драматично от унгареца Бенче Зайаш със 7-8.

На 57 килограма в лайт контакт Кирил Илиев елиминира казахстанеца Талгат Букбасаров и продължава на полуфинал срещу Герго Шараз от Унгария. Бойко Янчев пък си заслужи победата срещу Емин Абдулалиев от Азербайджан.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.