Начало Кикбокс и муай тай Празнични дни за кикбокса в Бургас

Празнични дни за кикбокса в Бургас

Празнични дни за кикбокса в Бургас
0

В Бургас изминалите дни могат да бъдат окачествени като своеобразен празник на кикбокса.

На 3 октомври започна първият мащабен семинар за нови съдии. В мероприятието се включиха общо 31 желаещи за попълване на редиците към съдийската колегия на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Лектори бяха Красимир Димов, Деница Миленкова и Радослав Петров. Семинарът продължи три дни, като всички участници преминаха през теоретична, практическа част и тест.

На 4 октомври започна регистрацията, контролният кантар и медицинските прегледи на Държавното първенство по кикбокс във всички татами стилове в спортна зала „Бойчо Брънзов”. Паралелно с това стартира и втората международна купа по кикбокс в стил „лоу кик“ и бе проведен официалният кантар на професионалната галавечер по кикбокс в стил К-1 – „Pro Fight 16“.

В същия ден Управителният съвет на конфедерацията проведе заседание и взе няколко много важни за развитието на дисциплината решения, едно от които ще даде повече възможности на подрастващите да участват във всички рингови стилове. Ще се даде шанс на клубовете, развиващи основно ринговите дисциплини, да приемат и обучават по-малки на възраст деца, които да вземат активно участие в шампионатите още от 11 години.

Общо над 300 състезатели взеха участие в двата турнира, организирани от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай съвместно с Община Бургас. Домакин бе местният спортен клуб „Аякс” в лицето на Йордан Дичев и СК „Интер” в лицето на Васил Вълков. В спортна зала „Бойчо Брънзов” бяха разположени две игрални полета и ринг, на който през почивните дни се проведоха всички срещи и бяха определени новите Държавни шампиони в татами стиловете.

Бойното шоу „Pro Fight 16” даде шанс на редица родни бойци да покажат уменията си.

Любимецът на Бургас Атанас Божилов–Наката спечели и задържа колана на професионалната верига в 5-рундов мач. Негов съперник бе титулуваният грък Александрос Мавроматидис. Капитанът на националния ни отботр определяше темпото на игра през цялото време и не допусна грешки. Победи с единодушно съдийско решение.

На събитието присъства кметът на Бургас – Димитър Николов, който заяви лаконично:

„Бургас обича бойните спортове.”

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.