Начало Кикбокс и муай тай GLORY до част от бойците си: Завръщаме се при първа възможност

GLORY до част от бойците си: Завръщаме се при първа възможност

GLORY до част от бойците си: Завръщаме се при първа възможност
0

Неприятни и доста тежки са били последните месеци за водещата кикбокс организация GLORY.

Както стана ясно миналата седмица, компанията-майка на организацията е подала документи за несъстоятелност в Сингапур, като се очаква назначаването на синдик, който да определи какви са финансовите загуби за дъщерната фирма и какво е нейното бъдеще.

В същото време стана ясно, че GLORY е изпратило писмо до малка част от атлетите си, уверявайки ги, че компанията ще започне да провежда бойни галавечери при първа възможност.

„…наясно сме с циркулиращите из медийното пространство слухове относно настоящето и бъдещето на GLORY“, пише в писмото.

Както всяка спортна организация, така и нашата бе ударена от коронавируса. Нашите събития изискват присъствието на атлети, работници, съдии, рефери и цели отбори, които да бъдат заедно на едно място в продължение на седмица. Нещо, което е невъзможно в тази ситуация.

Използвахме това време за рационализиране на компанията и за въвеждане на някои промени, които да осигурят завръщането ни след пандемията.

GLORY ще започне с провеждането на събития веднага щом сигурността на всички замесени е осигурена. В следващите дни ще има и официална информация от организацията.

Всички договори на бойците ни остават в сила.“

В същото време авторитетния нидерландски сайт Vechtsport Info NL съобщава, че GLORY планира да остави само две от категориите си – лека тежка и тежка. Подобен ход ще остави без работа едни от най-изестните кикбоксьори, които се състезават в по-ниските дивизии на организацията.