Начало Кикбокс и муай тай Каварна приема държавно по кикбокс

Каварна приема държавно по кикбокс

Каварна приема държавно по кикбокс
0

Традицията ще бъде спазена. Каварна ще бъде домакин за 18-и пореден път на държавното първенство по кикбокс. Шампионатът ще се проведе от 3 до 5 септември в зала „Олимпиада”, като входът ще бъде свободен. През тази година първенството ще се организира в два стила – фул контакт и муай тай.

Съревнованието по муай тай, което е за участници с възраст над 13 години, е под патронажа на Почетния консул на кралство Тайланд г-н Виктор Меламед, а категории фул контакт 9-10 и 11-12 годишни момчета и момичета е за купа „Добротица”.

Организаторите от клуб „Ринг” информират, че се очакват повече от 200 състезатели от над 30 клуба от страната. Каварненският тим ще бъде представляван от 12 кикбоксьори.

Треньорът Ердоан Демиров с гордост напомни за успехите на клуба. Дилек Серветова е национал и Спортист на годината за 2019-а в град Каварна, а Кристиян Демиров – от същия клуб, е Спортист на годината за 2020-а. Той е с второ място в международния турнир за Европейската купа в Хърватия и Балкански шампион от Балкан бест файтър в Сърбия миналата година.

Това е петата официална надпревара от тазгодишния календар на Конфедерацията по кикбокс и муай тай, като предходните се състояха в Шумен, Пазарджик, Бяла (Русе) и Козлодуй.