Начало Кикбокс и муай тай Кикбокс за жени или пет причини да изберете този спорт

Кикбокс за жени или пет причини да изберете този спорт

Кикбокс за жени или пет причини да изберете този спорт
0

Все повече жени в света започват да тренират кикбокс. Предлагаме ви пет причини защо този спорт е полезен за нежния пол:

 1. Ефективно изгаря мазнините  

  В кикбокса има много сърдечно-съдови упражнения. Кардиото и комбинирането на различни техники от бойните изкуства гарантира бързото изгаряне на калории и мазнини. Твърди се, че по време една кикбокс тренировка се губят около 582-864 калории на час или средно по 750 калории.

  Кардио-кондициониращият елемент в кикбокса е един от най-ефективните начини за изгаряне на мазнини – особено тази упорита мазнина в корема, която е свързана с повишен риск от сърдечни заболявания, диабет и някои видове рак. Изследване, публикувано в American Journal of Physiology, установи, че аеробните упражнения са по-добри за намаляване на мазнините в корема, отколкото тренировките за съпротива, като изгарят средно 67 процента повече калории.

 2. Тонизира цялото тяло 

  По време на кикбокс тренировките вие ангажирате всички мускулни групи, а това въздейства върху цялото ви тяло. Използването на екипировка също допринася да изгарянето на допълнителни калории. Освен това с упражненията по кикбокс подобрявате своята координация, гъвкавост и рефлекси. За разлика от много други спорта, тук се работи много и за гърба и корема, където се изисква много сила. Това при дамите гарантира и по-тънка талия.

 3.  Учи ви на самозащита 

  Жените са считани за нежния и беззащитен пол. Тренировките по кикбокс обаче могат да дадат предимство на мнозина от тях да се предпазят в критични ситуации. Тренировките по кикбокс дават ценни уроци за самозащита и способност при попадане в опасна ситуация да си помогнат сами и да се измъкнат безопасно.

 4.  Освобождава от стрес и напрежение

  Кикбоксът спомага за увеличава на отделянето на ендорфини, което намалява стрес. Понякога най-добрият начин за освобождаване на стреса след тежък работен ден не е студена бира, а някаква интензивна физическа активност. Кикбоксът предлага здравословен начин да се отърсите от някои от фрустрациите през деня. Това от своя страна ще ви помогне да заспите по-лесно и да подобрите концентрацията.

  Груповите занимания по кикбокс също са ефективен способ при освобождаването на ендорфини, според изследователи от Института по когнитивна и еволюционна антропология в Оксфорд, Англия.

 5.  Чувствате се по-секси и уверени

  Няма нищо по-секси от това да можеш да сриташ един задник и да изглеждаш страхотно, когато го правиш. Интензивността на кикбокса означава, че ще видите подобрения и резултати бързо. Когато видите резултатите, ще повдигнете своето самочувствие и увереност в способностите си.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.