Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьорите от „Патриот“ с нова зала в Дупница

Кикбоксьорите от „Патриот“ с нова зала в Дупница

Кикбоксьорите от „Патриот“ с нова зала в Дупница
0

Добри новини за кикбоксьорите от „Патриот“. Клубът от Дупница ще си има нова и по-хубава зала. През последните 5 години отборът използваше помещение в ДНА, което вече се оказва тясно за нуждите на клуба. Така се стига до решението за преместване в Спортната зала на града. В момента тече усилен ремонт на помещението, а официалното откриване е насрочено за 23-ти юни.

„Тук вече имаме въздух, светлина, вентилация. Ще бъде много по-добре, както за нас, така и за децата“, обясни главният треньор Кирил Чакъров пред тв „Запад“.

От „Патриот“ се надяват с новото помещение да предизвикат и по-голям интерес към подрастващите, с което да привлекат още деца към спорта. Към момента в клуба тренират близо 100 души, а активните състезатели са 20-сет.

„Клубът много се разви през последните години и трябваше да предприемем тази крачка. Новото помещение отговоря на нашите изисквания и на целия капацитет за трениращите“, казва още Чакъров.

Въпреки че новата зала на „Патриот“ все още не е отворила врати, от клуба се подготвят за предстоящото Държавно първенство в стил К1 и фул контакт. Дупничани ще участват с 12 състезатели.

„Ние не сме спирали. По време на пандемията тренирахме онлайн, след това на открито. Сега пак продължаваме, съвместно с ремонтни дейности“, добавя треньорът на „Патриот“.

В Дупница очакват с нетърпение и своето домакинство на Държавното първенство по кикбокс в стил К1, което ще се проведе от 27-ми до 29-ти ноември тази година.