Начало Видео Класика в жанра: Ернесто Хуст – Жером льо Банер 2002 г. (ВИДЕО)

Класика в жанра: Ернесто Хуст – Жером льо Банер 2002 г. (ВИДЕО)

Класика в жанра: Ернесто Хуст – Жером льо Банер 2002 г. (ВИДЕО)
0

Юбилейното десето издание на Гран При на К-1 се провежда през 2002 г.

Осем от най-качествените кикбоксьори от целия свят са събрани под един покрив в Токио, Япония, за да се роди новият шампион на елитната кикбокс организация.

До фазата на 1/4-финалите достигат Марк Хънт, Жером льо Банер, Рей Сефо, Питър Артс, Боб Сап, Ернесто Хуст, Стефан Леко и фаворитът на домакините Мусаши.

До финалa на турнира достигат нидерландецът Ернесто Хуст и французинът Жером льо Банер. „Г-н Перфектен“ стига до големия мач не и без голяма доза късмет. Хуст губи от Боб Саап още на 1/8-финалите, но двамата са изтеглени един срещу друг и в следващата фаза, тъй като Семи Шилт е с контузия и не може да вземе участие в двубоя със Саап.

В четъвртфиналия сблъсък отново печели Саап, но след мача става ясно, че Боб е със счупена ръка и няма да може да продължи участието си. Така на полуфиналите един срещу друг се изправят Ернесто Хуст срещу Рей Сефо и Жером льо Банер срещу Марк Хънт.

Двамата се срещат за пети и последен път в своите професионални кариери, като резултатът до този момент е 2:2. Опитът е на страната на Хуст, който излиза за своя четвърти финал. 29-годишният французин пък се качва на най-бляскавата сцена за втори път.

Близо 75 000 зрители са заели своите места в „Токио Доум“ и наблюдават исторически мач между две легенди на бойните спортове.