Начало Борба Определиха схватка в борбата, която трябва да видим през 2022 година (СНИМКА)

Определиха схватка в борбата, която трябва да видим през 2022 година (СНИМКА)

Определиха схватка в борбата, която трябва да видим през 2022 година (СНИМКА)
0

Схватката между индиеца Бажранг Пуния и Такуто Отогуро от Япония е една от избраните от Световната федерация по борба (United world wrestling) за „Срещи, които трябва да видим през 2022 година“.

Двамата се състезават в категория до 65 кг в свободния стил. На олимпийските игри в Токио Отогуро спечели златото в категорията, а Пуния остана на трето място.

Бажранг е двукратен азиатски шампион. Носител на едно сребърно и две бронзови отличия от Световни първенства, както и на бронз от Игрите в Токио. 27-годишният индиец е по веднъж победител в Игрите на Британската общност и на Азиатските игри. Притежател е и на сребърен медал от Световното до 23 години, състояло се през 2017 година в Полша.

Такуто Отогуро е настоящ олимпийски шампион при 65-килограмовите. Той е и световен шампион от Будапеща през 2018 година, както и двукратен азиатски шампион. Впечатляващо е, че той е на едва 23 години. В кариерата си при кадетите е ставал номер 1 в света, а освен това е и бронзов медалист от шампионат на планетата за подрастващи. Отогуро има общ баланс от 36 победи и едва 3 загуби в своята кариера при мъжете.

До момента двамата имат общи 3 схватки помежду си. В първата, състояла се през 2018 година, на финала на Световното, до успех с 16:9 стига Отогуро.

През февруари 2020 година Пуния и Отогуро се изправят един срещу друг и във финала на Азиатския шампионат като отново успеха е за японеца – с 10:2 точки.

Третата схватка между тях трябваше да се състои на финала на тазгодишния азиатски шампионат, но Бажранг получи контузия и с успех, след неявяване на противника, се поздрави Отогуро.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".