Начало Борба Определиха схватка в борбата, която трябва да видим през 2022 година (СНИМКА)

Определиха схватка в борбата, която трябва да видим през 2022 година (СНИМКА)

Определиха схватка в борбата, която трябва да видим през 2022 година (СНИМКА)
0

Схватката между индиеца Бажранг Пуния и Такуто Отогуро от Япония е една от избраните от Световната федерация по борба (United world wrestling) за „Срещи, които трябва да видим през 2022 година“.

Двамата се състезават в категория до 65 кг в свободния стил. На олимпийските игри в Токио Отогуро спечели златото в категорията, а Пуния остана на трето място.

Бажранг е двукратен азиатски шампион. Носител на едно сребърно и две бронзови отличия от Световни първенства, както и на бронз от Игрите в Токио. 27-годишният индиец е по веднъж победител в Игрите на Британската общност и на Азиатските игри. Притежател е и на сребърен медал от Световното до 23 години, състояло се през 2017 година в Полша.

Такуто Отогуро е настоящ олимпийски шампион при 65-килограмовите. Той е и световен шампион от Будапеща през 2018 година, както и двукратен азиатски шампион. Впечатляващо е, че той е на едва 23 години. В кариерата си при кадетите е ставал номер 1 в света, а освен това е и бронзов медалист от шампионат на планетата за подрастващи. Отогуро има общ баланс от 36 победи и едва 3 загуби в своята кариера при мъжете.

До момента двамата имат общи 3 схватки помежду си. В първата, състояла се през 2018 година, на финала на Световното, до успех с 16:9 стига Отогуро.

През февруари 2020 година Пуния и Отогуро се изправят един срещу друг и във финала на Азиатския шампионат като отново успеха е за японеца – с 10:2 точки.

Третата схватка между тях трябваше да се състои на финала на тазгодишния азиатски шампионат, но Бажранг получи контузия и с успех, след неявяване на противника, се поздрави Отогуро.