Начало Кикбокс и муай тай Лошото момче на Букурещ: Кой е Богдан Стойка?

Лошото момче на Букурещ: Кой е Богдан Стойка?

Лошото момче на Букурещ: Кой е Богдан Стойка?
0

Богдан Стойка е един от най-добрите кикбоксьори от Изчочна Европа. В петък (29 октомври) ще дебютира за азиатската бойна верига ONE FC.

Румънецът ще се изправи срещу Бейбулат Исаев в Суперсериите при бойците от лека тежка категория.

Бившият шампион на веригата SuperKombat и състезател в GLORY почака доста за този момент, защото подписа преди година и половина с азиатците. Световната пандемия обаче осуети плановете му за битка на няколко пъти.

Кой е Богдан Стойка?

Първо, трябва да отбележим, че брат му Андрей Стойка вече натрупа популярност в ONE. По-малкият с 3 години Богдан върви уверено по стъпките на батко си и също е готов да впечатли на Изток.

Двамата се радват на огромна популярност в Румъния.

В кариерата си има битки с Израел Адесаня, Антонио Плазибат, Ибрахим ел Буни, Дамиан Гарсия, Боян Джепина и още.

Наричат го „Лошото момче на Букурещ“. Известен е с атрактивния си стил и летящото си коляно. Това е неговото марково изпълнение, но честите и разнообразни комбинации са неизменна част от арсенала му за всяка битка.

Винаги се стреми да върви напред и пресира съперниците си. Същевременно е много опасен, когато отстъпва на заден крак и неговите контра атаки неведнъж са водели до нокаут. Често лови ритниците на съперниците и отвръща с тежки попадения.

Бивш шампион е в ушу и се възползва умело от най-различни атаки с въртеливо движение, които е научил от китайското бойно изкуство.

Ритниците му са много разнообразни и непридвидими. Дългите му ръце пък често му позволяват да държи добре на дистанция. Ударите му са клинични, сякаш мери с лазер.

На 31 години е и заедно с брат си Андрей имат популярна академия в северната ни съседка. Там тренират едни от най-големите шампиони на Балканите.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.